De gezondste opa van Europa, Erna Sassen en William Cortvriendt

De gezondste opa van de wereldOpa John heeft een varkentje gekocht om een wedstrijd mee te winnen. Wat voor wedstrijd weet hij nog niet precies, hij denkt iets met schoonheid.
Een varken kan volgens opa alleen een schoonheids-wedstrijd winnen als hij lekker dikke billen heeft. Dus daar moet nog even aan worden gewerkt.
Opa doet zijn best.

Gelukkig zijn varkens alleseters. Net als mensen. Elke dag haalt opa bij de bakker het afgekeurde brood en gebak op: croissantjes en krentenbollen van net over de datum, roze koeken, gevuld speculaas… het varken vindt alles lekker. Opa John trouwens ook. Het varken en opa worden allebei dikker.
Is het wel verstandig wat opa allemaal doet. Misschien moet hij aan een andere wedstrijd mee gaan doen. Iets met sport dat zou wel goed voor hem zijn. Want om zo dik te zijn is toch niet gezond?

Zou het nog goed komen met het varken met zijn dikke billen? En met opa die ook alsmaar dikker wordt.
Lees het in dit mooie boek vol met leuke illustraties.

Luister hier hoe William op het idee kwam om dit kinderboek te schrijven. 

Ik vind De gezondste opa van Europa een leuk boek. Het is goed dat kinderen al op jonge leeftijd leren, dat ze niet te veel moeten eten en snoepen. Het wordt op een leuke manier duidelijk gemaakt. In het boek staan grappige illustraties die maken alles nog duidelijker.

Over de auteurs

Erna Sassen is actrice en schrijfster van kinderboeken en boeken voor jongeren. Met haar boek Er is geen vorm waarin ik pas ontving zij de Gouden Lijst 2018, voor het beste literaire boek voor jongeren van 12 tot 15 jaar.
Verder schreef zij Een indiaan als jij en ik, Dit is geen dagboeken Kom niet dichterbij.

William Cortvriendt is medicus en schrijver van bestsellers over gezond leven en eten. Op basis van zijn boeken is de televisieserie Hoe word ik 100 gemaakt, die door 6 miljoen mensen werd bekeken.  

Zijn meest succesvolle boeken zijn Hoe word je 100? Het kookboek Maak je niet dik. ,  Lichter, en Puur en Lichter, met Pascale Naessens.

 Informatie

Titel                     De gezondste opa van Europa,
Auteurs            Erna Sassen en  Willem Cortvriendt
Illustraties      Geert Gratama 
ISBN                 9789492798381
Uitgeverij       Lucht

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.