De glimlach van Aurélie, Nicolas Barreau

De glimlach van AurélieEen ode aan de liefde en aan culinair Parijs

Aurélie heeft een restaurantje in Parijs en is in de steek gelaten door haar partner. Ze dacht dat hij grote liefde was. Ze is erg verdrietig maar haar vriendin is blij dat deze loser is opgehoepeld. Maar Aurélie voelt zich ongelukkig.

Eenzaam en verlaten dwaalt ze door de straten van Parijs. Ze stapt een boekwinkel binnen en ziet een  mysterieuze roman. Al snel begint ze met lezen. Tot haar stomme verbazing ontdekt ze dat zijzelf de hoofdpersoon is. Aurélie wordt heel erg nieuwsgierig onbekende Engelse schrijver. Ze doet allerlei pogingen om met hem in contact te komen. Maar helaas lukt dit niet. Aurélie geeft niet op! Ze wil persé in contact komen met deze auteur. Het geeft haar een nieuw doel in haar leven. Eindelijk ontdekt ze een aanknopingspunt.
Grappig en romantisch geschreven verhaal over een boek in een boek. De beschrijvingen van de couleur locale zijn herkenbaar voor Parijsliefhebbers.
Onderhoudende lectuur met in de bijlage de recepten van de belangrijkste gerechten uit het boek.Dus als je van koken houdt.

Ik vind De glimlach van Aurélie, grappig, lief en romantisch. Bij mij verscheen er af en toe ook een glimlach op mijn gezicht. Een heerlijk verhaal over de liefde en culinair Parijs.

Over Nicolas Barreau

Nicolas Barreau besloot na zijn studie aan de Sorbonne zijn leven te wijden aan het schrijverschap. Hij houdt van koken, gelooft in het lot en wil absoluut niet in het voetlicht treden. Er verschenen drie romans van zijn hand, maar vooral De glimlach van Aurélie werd een bruisend succes en stond tientallen weken lang op de bestsellerlijsten van Duitsland en Italië. Nicolas Barreau is een pseudoniem, wellicht een pseudoniem van de Duitse schrijfster Daniela Thiele.

Informatie

Titel                De glimlach van Aurélie
Auteur            Nicolas Barreau
ISBN                9789044348460
Uitgeverij      The House of Books

Bestel online knop

 

 

De glimlach van Aurélie
De glimlach van Aurélie
Score 4.0 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De glimlach van Aurélie
De glimlach van Aurélie
Score 4.0 van 5 sterren.
€14,50
Uiterlijk 20 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.