De Goudvisjongen, Lisa Thompson

De goudvisjongenMatthew is twaalf jaar en is niet als andere jongens en meisjes van zijn leeftijd. Hij lijdt aan Obsessieve-compulsieve stoornis (OCD). Matthew wast en boent zijn handen heel erg vaak op een dag. Hij is als de dood voor  bacteriën en is al weken niet naar school geweest. De jongen haat het getal 13.  Hij zit alleen maar op zijn kamer en let goed op wat de buren allemaal doen. Hij maakt er zelfs aantekeningen van. Zo heeft hij toch wat te doen. De vader van Matthew probeert zijn zoontje uit zijn kamer te krijgen

Hij wil samen met hem een potje poolen. Maar Matthew blijft op zijn kamer. Hij praat met zijn  behangleeuw. Zijn moeder is het zat en ze gaan naar een psychotherapeut. Ze  hoopt dat deze Matthew kan helpen.
Op een dag wordt peuter Teddy vermist. Hij logeert bij de buren. Matthew is de laatste die hem heeft gezien. Hij gaat op onderzoek uit, al zijn buren zijn verdacht. Nu heeft hij een reden om al zijn buren goed in de gaten te houden. Nu moet hij wel zijn eigen angsten onder ogen komen. Hij moet ook weg van eigen veilige plekje En de grote vraag is, of het hem lukt om dit mysterie op te lossen….                                                    

De Goudvisjongen is erg goed geschreven. Een verhaal met een boodschap, maar erg vlot geschreven. Een aanrader voor jong en oud. Kinderen kunnen dan samen met hun ouders over De Goudvisjongen praten. Het boek is erg mooi van vormgeving. En het heeft een fijn lettertype. Het is gewoon een toppertje.

Informatie

Titel             De Goudvisjongen    
 
Auteur       Lisa Thompson
ISBN            9789030503316
Uitgeverij  Meis en Maas

Bestel online knop

 

De Goudvisjongen
De Goudvisjongen
Score 4.5 van 5 sterren.
€12,50
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

2 antwoorden op “De Goudvisjongen, Lisa Thompson”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.