De groene eend, Manu Causse

De groene eendDe jongen kijkt naar de karper. Van de karper weten we het niet De karper heeft geen gezichtsuitdrukking. Geen pupillen die de richting van  zijn blik aangeven. Geen wenkbrauwen om aan te duiden wat hij voelt. De jongen heeft trouwens ook geen wenkbrauwen.

Isaac woont vanwege zijn autisme in een kliniek. Zijn ouders zijn gescheiden. Zijn vader, Eric gaat regelmatig bij hem op bezoek en dan gaan ze naar het park. Vader en zoon kunnen samen niet communiceren. Maar  Isaac vindt het leuk in het park,  dan kan hij naar de karpers kijken. In de kliniek zijn ze het er niet mee eens dat Isaac iedere keer mee naar het park gaat. Het is ook niet te volgen, wat er in zijn hoofd omgaat. Zijn blik staat altijd op oneindig. Eric kan niet tot hem doordringen.

Plotseling gaat er een oom van  Eric dood. Hij erft een groene eend. Hij bedenkt, dat hij er nu met zijn zoon op uit kan trekken. Het is net of Isaac voor de eerste keer reageert als hij de auto ziet. Zijn ex is het hier niet mee eens. Ze schakelt de politie in, ze wil weten waar vader en zoon zijn. die starten een onderzoek en gaat achter de vader en zijn zoon aan. Dit levert komische situaties op. Het brengt vader en zoon dichter bij elkaar.

De groene eend, heeft mij diep geraakt. Manu heeft ook gevoel voor humor en heeft veel fantasie. Manu neemt je samen met zijn zoontje mee, in zijn groene eend.  

Lees hier meer over de auteur Manu Causse

Manu Causse (1972) is geboren in Parijs en woont in Toulouse. Hij is vertaler. De groene eend is zijn veelbelovende debuut, dat in vijf talen verschijnt

Informatie

Titel               De groene eend
Auteur         Manu Causse
ISBN            9789056725754
Uitgeverij   Signatuur 

Bestel online knop

 

 

De groene eend
De groene eend
een autistische jongen en zijn vader maken een onvergetelijke roadtrip
Score 3.5 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De groene eend
De groene eend
Score 3.5 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “De groene eend, Manu Causse”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.