De grote goede dingen, Alma Mathijsen

De grote goede dingen
Alma Mathijsen

Waarom wilde mijn vader een kind? Waarom wilde een man die twee en een half pakje per dag rookte, jenever als water dronk en drie uur per nacht sliep, een kind? Kan ik hem dat kwalijk nemen? Kan ik mijn vader mij kwalijk nemen?’

Mila is negen jaar als haar vader overlijd. Voor haar was het een liefdevolle man. Hij zei nooit lieve dingen tegen haar maar ze voelde zijn liefde wel. Het was wel een stugge man en hij zei precies waar het op sloeg. Hij sprak altijd de waarheid en die kan soms hard aankomen. Mila wil meer over haar vader en zijn verleden weten. Ze reist van Amsterdam naar Israël met Don, de beste vriend van haar overleden vader. In de jaren zestig vormden de twee mannen met Majoor en Herman een gevierd anarchistisch strijkkwartet. De tocht van Mila en Don voert via Ruigoord naar Eilat. Het verleden van haar vader geeft haar een ander beeld over deze man, Toch veranderen haar liefdevolle gevoelens voor hem niet. Ze vond haar vader altijd een held en nu heeft een antiheld van hem gemaakt. Maar nog steeds met liefde voor hem in haar hart.

Luister eens  naar Alma Mathijsen.

Toen ik Alma op tv zag, trok zij mij haar aandacht. Ik vond dat ze erg lief over haar vader sprak. Toch wist ze dat haar vader ook een andere kant had. Haar liefde voor hem straalde van haar gezicht af. In De grote goede dingen, gaat ze naar zijn verleden op zoek. Haar mooie beelden krijgen meer realiteit, maar het blijft haar lieve vader en dat is mooi. Een bijzonder boek, ik hoop dat Alma nu afscheid heeft kunnen nemen van haar vader.

Over Alma Mathijsen

Alma Mathijsen (1984) is schrijver en beeldend kunstenaar. Op haar achttiende begon ze met schrijven voor de jongerenwebsite Spunk.nl. Ze was onderdeel van het columnistenduo Fanny & Alma in Het Parool. Verder schreef ze twee toneelstukken en een verhalenbundel en studeerde ze in New York een halfjaar creativewriting aan het Pratt Institute. In 2011 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie afdeling Beeld & Taal en publiceerde ze haar debuutroman Alles is Carmen bij De Bezige Bij.

Informatie

Titel                De grote goede dingen
Auteur           Alma Mathijsen
ISBN               9789023488446
Uitgeverij     De Bezige Bij

Bestel online knop

 

 

De grote goede dingen
De grote goede dingen
Score 5.0 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De grote goede dingen
De grote goede dingen
Score 5.0 van 5 sterren.
€18,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.