De grote stilte, John Boyne

De grote stilteHet is 1972 en Odran Yates gaat in het klooster. Hij is zelf niet overtuigd, maar zijn moeder vindt dat dit zijn roeping is. Toch begint de jonge man vol hoop en goede moed aan zijn nieuwe leven. Hij stort zich op zijn studie en staat open voor nieuwe vriendschappen.

Veertig jaar later heeft zijn vertrouwen in de kerk een grote deuk opgelopen. Er worden dingen onthult over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept. Zijn beste vriend wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Er zijn collega’s van hem gevangen gezet. Vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran durft het contact met de buitenwereld niet aan. De blikken van mensen doen hem pijn en hij kan de beledigende opmerkingen niet verdragen.
Dan opent een familiedrama oude wonden open. Odran voelt zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan en zijn eigen rol in de gebeurtenissen onder ogen te zien. Heeft hij te lang zijn ogen gesloten?

Fijn dat de stilte is doorbroken. Prachtig boek, ik heb er geen woorden voor. Een absolute aanrader.

Het heeft vijftien jaar en twaalf romans geduurd voor John Boyne over zijn vaderland Ierland kon schrijven. Het ­resultaat is een van zijn krachtigste boeken ooit: een ­verhaal over vriendschap en morele moed, en de duistere uithoeken waarin een mens soms terechtkomt en een gevoelig onderwerp namelijk  de verschillende misbruikzaken rondom de Katholieke kerk.

Over John Boyne

John Boyne (Ierland, 1971) is schrijver en journalist. Zijn roman De jongen in de gestreepte pyjama werd wereldwijd een bestseller, won diverse literaire prijzen en werd succesvol verfilmd. Ook de romans die hij daarna schreef, waaronder Het Winterpaleis en De witte veer, werden zeer goed ontvangen. Zijn boeken verschijnen in meer dan tweeënveertig talen. John Boyne woont in Dublin.

Informatie

Titel                De grote stilte
Auteur           John Boyne
ISBN               9789022570418
Uitgeverij     Boekerij

Bestel online knop

 

 

De grote stilte
De grote stilte
Een verhaal over vriendschap en morele moed, en de duistere uithoeken waarin de mens soms terecht komt
Score 4.7 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De grote stilte
De grote stilte
Een verhaal over vriendschap en morele moed, en de duistere uithoeken waarin de mens soms terecht komt
Score 4.7 van 5 sterren.
€16,99
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.