De helft plus één is gemeen, Henk van Kuijk

Henk van KuijkEen creatief receptenboek over anders beslissen

In De helft plus een is gemeen, staan 50 humorvolle dilemma’s in dialoogvorm die de lezer vooral zelf mag oplossen. Henk van Kuijk, dichter, zanger, schreef dit boek. Ik vond ‘de recepten’ erg grappig en zeker stof om over na te denken. Het is ook geen boek om in een keer uit te lezen. Nog leuker is het als je het met meerdere mensen leest en er dan over kunt praten. Welke beslissing zou jij nemen? Dat is ook het doel van het boek om mensen creatiever over besluiten te laten nadenken.

Een ‘recept’ ga ik met je delen. Zonder oplossing die in het boek staat. Ga daar zelf maar eens over nadenken.

Kleding

Schat?
Ja? Zou je niet wat anders aandoen?
Hoezo?
Nou? We gaan toch uit?
Ja, nou en?
Eh tja… vind je dat je zo uit kunt gaan? Ik bedoel, in je dagelijkse kloffie?
Nou zeg, kloffie? Ik zie er toch netjes uit?
Mwaah, ’t is schoon ja. Maareh…. Het is zo gewoontjes. Zie je dan niet dat ik me speciaal voor vanavond heb aangekleed?
Ja, jij bent een vrouw.
Daar gaat ’t niet om schat. Ik doe ’t ook voor jou, hoor. Zo is het gewoon leuker uitgaan. Bijzonderder. Jij kan toch ook wel je blauwe overhemd met stropdas aandoen, voor de gelegenheid?
Vind je naar de film gaan dan zo bijzonder?
Ja, eigenlijk wel. Dat doen we niet zo vaak, hoor. 
En na afloop gaan we nog wat drinken, dus eh… O….gaan we dat doen? Meestal wil je bijtijds naar huis .
Nou, vanavond  niet.

Mijn oplossing

Accepteer dat je partner er zo over denkt. Als zijn kleding schoon is, dan is dat goed denk ik. Afdwingen dat iemand iets anders aantrekt? De man kan denken, als ze dat ze graag wil. Maar om van te voren al je uitje te verpesten, lijkt mij niet zo slim.

Ik vind De helft plus één is gemeen erg goed. De illustraties maken alles nog leuker. Lezen, kijken, creatief denken wat wil je nog meer? Ik heb er van genoten. 

Informatie

Het boek is voorlopig in eigen beheer uitgebracht door Dichter/zanger/Schrijver Henk van Kuijk, Illustraties Georges Hanna   en  Kees Oosterbaan en kost € 12,50. Bestellen kan via Facebook Of stuur Henk een mailtje hm.vankuijk@kpnmail.nl

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.