De jongen die opgroeide als hond, Bruce Perry en Maia Szalavitz

De jongen die opgroeide als een hondEn andere verhalen uit het dagboek van een kinderpsychiater

 Kinderpsychiater Bruce Perry helpt dagelijks getraumatiseerde kinderen. Bevlogen en met compassie vertelt hij over kinderen zoals Laura, een vierjarig meisje met een groeiachterstand, dat meer baat had bij een grote dosis liefde dan bij speciale diëten; Connor, die als baby lange tijd aan een stuk alleen werd gelaten en die opbloeide door massage en muziektherapie, en Justin, de zesjarige jongen die opgroeide als hond, en die zijn taal- en ontwikkelingsachterstand verbazingwekkend snel inhaalde toen zijn hersenen op de juiste manier gestimuleerd werden.

Dit zijn een paar verhalen uit dit bijzondere boek. Ze zijn allemaal waar gebeurd en het brak mijn hart. Ik moest er goed mijn aandacht bijhouden. Het zijn niet zomaar wat verhalen. De auteur is zeer zorgvuldig met de informatie omgegaan.
Sommige gegevens met betrekking tot privacy zijn gewijzigd. Verder is alles nauwkeurig en naar waarheid verteld.

In het boek staan verhalen van ernstig getraumatiseerde kinderen die in hun jonge kinderjaren zijn misbruikt en mishandeld door hun ouders of omgeving.
Aangrijpende en schokkende verhalen, Maar de verhalen laten ook een mogelijk herstel zien.

Bruce kan vanwege zijn werk  als neurowetenschapper en kinderpsychiater een goed inzicht geven in wat er precies gebeurt in de hersenen als een kind al vroeg in het leven wordt blootgesteld aan traumatische ervaringen. Sommige van die ervaringen kunnen voor een kind.

Volgens Bruce zijn er verrassende, methoden om het kind te helpen om op te groeien tot een volwassen en sterk persoon.
Het zijn allemaal boeiende en emotionele verhalen.

Ik vind De jongen die opgroeide als hond een boeiend boek. Het is geen boek om in een keer uit te lezen. De informatie is te emotioneel en te veel.
Het is een goed boek boor mensen die werken met getraumatiseerde kinderen maar ook voor pleeg- en adoptieouders. Maar ook voor mensen die meer over dit onderwerp willen weten.

 Bruce Perry

Bruce Perry is kinderpsychiater en grondlegger van de Child Trauma Academy in Houston, Texas. Ook adviseert hij de FBI. Hij woont in Houston, Texas en Alberta, Canada.

Maia Szalavitz

Maia Szalavitz is wetenschapsjournaliste en won verscheidene prijzen met haar journalistieke werk. Ze woont in New York.

 Informatie

 Titel               De jongen die opgroeide als hond
Auteur           Bruce Perry
Auteur           Maia Szalavitz 
ISBN               9789463190251
Uitgeverij     Scriptum

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.