De kleur paars. Alice Walker

De kleur paarsCelie is pas veertien jaar, een jonge zwarte vrouw. Ze is jarenlang misbruikt  en mishandeld door haar stiefvader. Ze woont in het zuiden van de Verenigde Staten. Celie wordt  door hem gedwongen te trouwen met een weduwnaar met vier kinderen.

Een wrede man die haar het leven onmogelijk maakt. Celie heeft het bij hem nóg slechter dan bij haar vader. Alleen haar zusje Nettie luistert naar haar, maar die wordt al snel weggestuurd. Haar moeder is er niet meer,  want die is dood. Ze voelt zich alleen. Daarom schrijft zij brieven aan God om haar hart te luchten. Celie heeft veel verdriet. Totdat ze een andere vrouw leert kennen, met haar begint ze een verhouding. Ze is er achter gekomen dat de man met wie ze moest trouwen jarenlang brieven heeft achter gehouden. Samen met haar vriendin vindt ze de kracht om terug te vechten. Ze vindt haar eigenwaarde en ook haar zus weer terug .

Ik vind De kleur paars  ondanks al het verdriet een mooi verhaal. Het is zonder haat of woede geschreven. Een absolute aanrader. Lees eerst het boek en bekijk dan de verfilming die Steven Spielberg maakte, The color purple.

Informatie

Titel           De kleur paars 
Auteur      Alice Walker
ISBN          9789047203858
Uitgeverij Artemis en Co

Bestel online knop

 

 

De kleur paars
De kleur paars
Score 4.4 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
COLOR PURPLE, THE /S DVD NL
COLOR PURPLE, THE /S DVD NL
Score 4.8 van 5 sterren.
€22,99
Uiterlijk 3 april in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.