De kus van een clown, Annemarie de Gee

De kus van een clown, Annemarie de Gee
Annemarie de Gee

Wie dit boek probeert te omschrijven, zou kunnen zeggen dat het een verhaal is over meneer Steeghuizen die een meisje aanrijdt. Het is in mijn ogen een lastig om precies te zeggen waar dit boek over gaat. Want daar is ook Harman Pekman, die op de begrafenis van zijn vader een clown ontmoet.

Ook komt Rosa in het verhaal voor. Zij wordt van achteren wordt genomen door de vader van een vriendin. Maar er zijn mensen die een bijzondere bootreis ondernemen.

Je zou ook kunnen beweren dat dit alles niet belangrijk is. Dat ‘De kus van een clown’ een koortsachtige trip is door ons eigen leven zoals we het niet vaak willen zien: banaal, triest en geestig. Een verhaal over de mens die snakt naar een moment om uit te blazen. Die verlossing zoekt van een dolgedraaid bestaan.

 

Ik vond de Kus van een clown niet prettig lezen. Te veel namen en gebeurtenissen. Ik kon mijn aandacht niet bij het verhaal houden. Maar wie weet, denk jij daar anders over.

Over Annemarie de Gee

Annemarie de Gee (1987) debuteerde met het verhaalmozaïek Kamermensen, dat door Jaap Goedegebuure werd uitgeroepen tot een van de beste debuten van 2012. Ze was te gast op het First Novel Festival in Boedapest en droeg voor op verschillende literaire festivals. Met De kus van een clown debuteerde Annemarie De Gee als romanschrijver.
Annemarie de Gee durft de hele wereld te gebruiken voor een ambitieuze roman die het bestaan niet per se begrijpelijker maar wel draaglijker maakt, en troost biedt aan iedereen die even wil schuilen.

Informatie

Titel         De kus van een clown
Auteur     Annemarie de Gee
ISBN       9789025445744
Uitgeverij Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

De kus van een clown
De kus van een clown
roman
Score 3.6 van 5 sterren.
€6,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De kus van een clown
De kus van een clown
Score 3.6 van 5 sterren.
€18,50
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.