De lezer is niet dood, Alex Boogers

Alex Boogers,
Alex Boogers, Foto Krijn van Noordwijk

Een heel dun boekje, met een groot onderwerp
Ik vind het  erg goed dat Alex dit met ons deelt.
Natuurlijk is de lezer niet dood. Ze moeten alleen nog een duwtje in de rug. En daar kunnen boekverkopers, uitgevers en het onderwijs een beetje bij helpen.
Zelf probeer ik door mijn recensies boeken onder de aandacht te brengen.
Kinderboeken en jeugdboeken vind ik erg belangrijk. Want de jeugd heeft de toekomst.
Alex  denkt dat er altijd wel ergens een (nieuwe lezer) is op zoek naar een verhaal. Of hij nu jong of oud is, blank of zwart. Maar de lezer is er wel. Hij weet niet welk verhaal bij hem past. De lezer moet op weg worden geholpen. En wie helpt deze nieuwe lezer?
Auteurs kunnen bijvoorbeeld naar scholen gaan. Daar tref je een jong lezerspubliek, Boekhandelaren kunnen in hun winkel ook bepaalde boeken onder de aandacht brengen. Maak de lezer enthousiast, jong en oud. Zorg ervoor de je de liefde voor het boek overbrengt op de klant.
Zelfs internet kan zijn steentje bijdragen. Bloggers kunnen ook hun stem laten horen over een boek. Op deze manier worden ook lezers bereikt die de weg niet weten in de wereld van boeken.

De lezer is niet dood,  klinkt als muziek in mijn oren. Alex heeft dit mooi onder woorden gebracht. Ik denk ook dat er meer lezers zijn dan we denken.

Over Alex Boogers

Alexander (Alex) Boogers (14 juni 1970) is een Nederlandse schrijver. Hij woont en werkt in Vlaardingen. Hij debuteerde onder het pseudoniem M.L. Lee met Het Boek Estee (1999). Drie jaar later verscheen zijn ‘echte’ debuut, onder zijn eigen naam.
In zijn roman Lijn 56 speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van de stad Vlaardingen, die Boogers steevast Het Naamloze Gat noemt.
Alex Boogers schreef zeven romans waaronder Alle dingen zijn schitterend en Alleen met de goden. Vanwege zijn vurige voordrachten is hij een veelgevraagd spreker op scholen.

Informatie

Titel               De lezer is niet dood
Auteur           Alex Boogers
ISBN               9789057597909
Uitgeverij     Podium

Bestel online knop

 

 

De lezer is niet dood
De lezer is niet dood
Score 4.0 van 5 sterren.
€5,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Oud worden in de praktijk
Oud worden in de praktijk
laat de omgeving het werk doen
Score 4.3 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.