De liedjes almanak, Koos Meinderts en Annette Fienieg

De liedjesalmanak De liedjesalmanak, lente en  zomer is een vrolijk boek, met leuke liedjes. Annette Fienieg heeft de teksten voorzien van fleurige  tekeningen. Naast bekende liedjes als ‘Ik weet dat de lente komt’, ‘Groen is gras’ en ‘Kom mee naar buiten allemaal’ schreef Koos Meinderts .In dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, over Pasen, Moeder- en Vaderdag en de Avondvierdaagse.

Steeds wordt gestart met een gedichtje over die maand. Koos Meinderts heeft het daarin over geuren en kleuren in de lentemaanden en de zon en zomersproeten in de zomermaanden. Na die gedichtjes volgen liedjes passend bij de maand, die allemaal op de bijgevoegde cd te horen zijn. Alle liedjes zijn door Thijs Borsten op muziek gezet en worden gezongen door Peer de Graaf en singer-songwriter Leine. In paginagrote illustraties heeft Annette Fienieg haar heldere figuren tegen een rustige achtergrond gezet.

April

April, april.
zet af je witte hoed.
trek aan je groene jurkje.
Een kleurtje staat je goed.

Ik vind de liedjesalmanak erg leuk. Op de cd die bij het boek hoort staan 24 liedjes. Gezellig om samen met je kind te kijken en zingen.

Koos Meinderts schreef meer dan dertig kinderboeken en is de winnaar van de allereerste Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Eerder maakte hij met Annette Fienieg en Thijs Borsten Verdriet is drie sokken (2008), Het regent zonlicht (2010) en De liedjesalmanak herfst & winter (2013). Met ‘Maite Maria’ wonnen Meinderts en Borsten de Willem Wilminkprijs 2012 voor het beste kinderlied.

Informatie

Titel              De liedjes almanak (met cd)
Auteur          Koos Meinderts en Annette Fienieg
ISBN             9789047615811
Uitgeverij     Rubinstein

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.