De man die probeerde de Dood te slim af te zijn, Jan Herman Brinks

De man die probeerde de Dood te slim af te zijnDe dichter Waldemar houdt het nooit lang vol bij vrouwen.
Toch zijn het altijd mooie vrouwen die zijn aandacht trekken. Deze dames worden hem meestal fataal. Iedere keer weer laat hij zich door de stroom van zijn hartstocht meevoeren. Al heeft hij in eerste instantie geen zin in een relatie, Marianne verovert hem.

De romance ontwikkelt zich in sneltreinvaart.
Helaas is hun geluk maar van korte duur. Marianne krijgt te horen dat ze bloedkanker heeft, ze heeft niet lang meer te leven.
Ze toont geen verzet, is niet opstandig. Waldemar vraagt zich af of er dan niets is wat haar bindt om in leven te blijven. Waarom vecht ze niet tegen de dood?
Waldamar worstelt wel met zijn gevoelens. Hij kan een leven zonder Marianne net voorstellen. Hij stelt voor om samen afscheid na het leven te nemen. In de lievelingskerk van Marianne willen ze vaarwel tegen het leven zeggen. Maar de planning verloopt anders. Kun je de dood te slim af zijn? Als Marianne haar afspraak met de dood nakomt, durft Waldamar niet verder te gaan. Versteend zit hij naast Marianne, wat moet hij doen? Waldamar raakt de regie over zijn leven kwijt hij glijdt hij weg in een onbekende wereld.
Dat is erg mooi beschreven. Het lijkt wel een mysterie. Laat je betoveren door dit prachtige verhaal.

De man die probeerde de Dood te slim af te zijn, is een bijzonder verhaal. Jan Herman kan beeldend schrijven. Hij neemt je mee in de wereld van leven en dood. Loslaten is bijna niet mogelijk. Ik ben stil, het heeft mijn hart gestolen.

Over Jan Herman Brinks

Jan Herman Brinks is historicus, journalist en auteur van literair proza.De afgelopen 25 jaar Heeft hij boeken en artikelen geschreven over de moderne en eigentijdse Duitse en Europese geschiedenis.

Informatie

Titel                   De man die probeerde de Dood te slim af te zijn
Auteur              Jan Herman Brinks
ISBN                  9789461537997
Uitgeverij        Aspekt

Bestel online knop

 

 

De man die probeerde de Dood te slim af te zijn
De man die probeerde de Dood te slim af te zijn
novelle
Score 4.5 van 5 sterren.
€17,95
Uiterlijk 3 maart in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.