De manen van Jupiter, Alice Munro

Alice Munro
Alice Munro

In De manen van Jupiter staan elf prachtige verhalen. De vrouwen in deze korte verhalen ontdekken dat de liefde maar zelden eerlijk en betrouwbaar is. De vrouwen doen dit allemaal op hun eigen manier.

Ze verschillen in leeftijd en hebben allemaal een andere achtergrond. Maar een dingen hebben ze gemeen. Ze hebben geleerd dat liefde en relaties zelden zo romantisch en meeslepend zijn als in sprookjes.

In De manen van Jupiter vertelt Alice Munro op rake manier, met oog voor detail, hoe onverwachte gebeurtenissen de romantische dromen van vrouwen verstoren en hun een praktische kijk op de werkelijkheid geven.

Ik vind De manen van Jupiter een prachtig boek. Een kort verhaal navertellen is niet mooi. Ik vind het boek een pareltje. Alice kan toveren met woorden. Dit moet je echt zelf gaan lezen.

Alice Munro (Canada, 1931) studeerde aan de universiteit van Western Ontario en dreef met haar eerste man James Munro in de jaren zestig een boekhandel. Munro, die zich heeft gespecialiseerd in het korte verhaal, geldt als een van Canada’s belangrijkste schrijvers. Haar verhalen verschijnen vaak in The New Yorker, The Atlantic Monthly en The Paris Review. Haar werk is vertaald in vijfentwintig talen en ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Man Booker International Prize voor haar hele oeuvre. In 2013 werd haar als “Meester van het hedendaagse korte verhaal” de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend.

Informatie

Titel                  De manen van Jupiter
Auteur             Alice Munro
ISBN                 9789044523591 
Uitgeverij      
de Geus

Bestel online knop

 

 

De manen van Jupiter
De manen van Jupiter
€7,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De manen van Jupiter
De manen van Jupiter
€12,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.