De Nachtlantaarn, Lisa Thompson

De NachtlantaarnNa haar prachtdebuut De Goudvisjongen komt Lisa Thompson met een tweede boek: De Nachtlantaarn. Haar eerste boek is voor vele prijzen genomineerd en ontvangt in Nederland en Vlaanderen een en al lof.

Nathan is elf jaar en midden in nacht slaan ze op de vlucht voor de vriend van haar moeder. Die man is niet fijn om mee samen te leven.
De lezer komt steeds meer te weten over het verleden van Nathan en dat is niet altijd fijn.
Ze gaan naar een vervallen cottage in de bossen.
Zijn moeder gaat boodschappen halen, maar komt niet meer terug. Nathan is alleen en erg bang. Het is donker en Nathan heeft alleen de duisternis, als vriend.
Gelukkig komt er licht in de duisternis. Een mysterieus meisje wil  raadsels uit het verleden wil oplossen. Het meisje heet Kitty. De jonge dame wil een speurtocht doen. Nathan kan even de zorgen om zijn moeder vergeten. Hij heeft nu andere dingen aan zijn hoofd. Hij voelt zich ook niet meer zo alleen.

Kitty  is op zoek naar een oude schat. Die is van een rijke familie die bij Nathan in de buurt heeft gewoond. Jaren geleden heeft Nathan afscheid genomen van deze vriend. Wie is die vriend? Dat ga ik niet verklappen. Ga het lezen in dit prachtige boek.

Ik vind  Nachtlantaarn in een woord fantastisch. Het ziet er prachtig uit,  het is mooi van vormgeving.
Zie je als even donker in je leven. Lees dit boek en je ziet dat er altijd lichtpuntjes zijn. ‘Zware’ onderwerpen in een mooi licht jasje.

Over de auteur Lisa Thompson

Lisa Thompson heeft met De Nachtlantaarn een pakkend mysterie weten neer te zetten met een psychologische twist. Net als in haar vorig boek schuwt Thompson niet om moeilijke onderwerpen aan te snijden. In De Nachtlantaarn komen de thema’s scheiding en huiselijk geweld aan de orde. Lastige onderwerpen, maar op een voor de doelgroep begrijpelijke wijze uitgelegd. Gaandeweg het verhaal kom je er als lezer achter waarom Nathan met zijn moeder midden in de nacht is weggegaan en waarom een nachtlantaarn voor Nathan belangrijk is.

Informatie

Titel                  De Nachtlantaarn
Auteur          Lisa Thompson
ISBN              9789030503644
Uitgeverij    Meis en Maas

Bestel online knop

 

De Nachtlantaarn
De Nachtlantaarn
Score 4.3 van 5 sterren.
€17,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.