De onderwaterzwemmer, P.F. Thomése

De onderwaterzwemmerTin van Heel zwemt in de donkere nacht met zijn vader naar bevrijd gebied van Nederland. Het is het laatste oorlogsjaar. Martin is pas veertien jaar en hij raakt zijn vader kwijt. Hij zoekt en zoekt en wacht, maar zijn vader komt niet boven water. De volgende dag moet hij naar huis.

Tin van Heel zwemt in de donkere nacht met zijn vader naar bevrijd gebied van Nederland. Het is het laatste oorlogsjaar. Martin is pas veertien jaar en hij raakt zijn vader kwijt. Hij zoekt en zoekt en wacht, maar zijn vader komt niet boven water. De volgende dag moet hij naar huis. Tin durft niet naar huis, want hij voelt het oordeel van zijn moeder al. Hij leeft altijd met dit schuldgevoel. Hij heeft zijn vader ‘kwijtgeraakt’. Maar was het wel zijn schuld? Zijn vader moest ook op zijn zoon blijven letten? Martin trouwt met Victorine. Vic en hij hebben een dochter, Nikki. Het meisje is zijn alles. Vic en hij gaan naar Afrika. Vic heeft een heel groot hart. Ze wil eindelijk haar Foster Parentskindje Salif gaan bezoeken. Martin heeft geen zin om mee te gaan. Hij vertrouwt het niet. Het is dertig jaar nadat zijn vader spoorloos is verdwenen. Het noodlot slaat weer toe, hij heeft het gevoel dat de tijd is gekomen om alles recht te zetten.

Ik vind De onderwaterzwemmer prachtig. P.F. Thomése kan toveren met woorden.   Verlies, liefde, schuld,  een verhaal om in te verdrinken.  Het boek ziet er goed uit, met een prachtige omslag. Een absolute aanrader.

Over P.F. Thomése

Pieter Frans Thomése (Doetinchem, 23 januari 1958) is een Nederlands schrijver. Hij is Thomése redacteur en verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. P.F. Thomése schrijft voor het weekblad De Tijd en levert hij bijdragen aan NRC Handelsblad, enkele regionale dagbladen en Vrij Nederland. Van januari 1998 tot april 2001 was Thomése redacteur van De Revisor. Hij publiceerde zijn eerste literaire verhaal in 1986 in het literair tijdschrift De Revisor. Dit verhaal maakte in 1990 deel uit van zijn debuut in boekvorm, de verhalenbundel Zuidland. In 1991 en 2003 ontving hij literaire prijzen. In september 2007 verscheen zijn roman Vladiwostok! over het “politieke bedrijf” in Den Haag, de media en andere valkuilen.

Informatie

Titel              De onderwaterzwemmer
Auteur          P.F. Thomése
ISBN              9789025444310
Uitgeverij    Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

De onderwaterzwemmer
De onderwaterzwemmer
Winnaar Fintro Literatuurprijs 2016
Score 4.1 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De onderwaterzwemmer
De onderwaterzwemmer
roman
Score 4.1 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De onderwaterzwemmer  - dwarsligger (compact formaat)
De onderwaterzwemmer - dwarsligger (compact formaat)
DWDD Boek van de maand - april 2015 | Winnaar Fintro Literatuurprijs 2016 - lezersjury
Score 4.1 van 5 sterren.
€7,90
Uiterlijk 31 januari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.