De rode appel, Giselle Ecury

De rode appelHet boek begint met een telefoongesprek tussen Elisabeth en Nick. Elisabeth is een vrouw van middelbare leeftijd. Toen ze nog jong was heeft ze als au-pair in Frankrijk gewerkt.  Ze keert terug.

Door de rode appel lopen twee verhaallijnen. Nick en Elisabeth worstelen allebei met gevoelens. Ze komen allebei uit Nederland. En  hebben beiden een achtergrond die zich deels heeft afgespeeld op Curaçao. De een heeft het gevoel, dat er vroeger iets verdrongen werd, de ander heeft zelf iets verdrongen. Nick heeft zich altijd afgevraagd waarom er met hem anders werd om gegaan dan met zijn broers en zus. Pas als zijn ouders 50 jaar zijn getrouwd komt hij achter de waarheid. Eindelijk kan hij er met Elisabeth over praten. Maar hij realiseert zich  al tijdens het telefoongesprek dat er in haar leven niet alles is opgelost. Elisabeth voelt zich schuldig en gaat naar Frankrijk.  Daar probeert zij dingen uit het verleden te ontrafelen. Wat hun levens heeft bepaald blijkt het schemergebied tussen liefde en lust te zijn. Jongeren in de jaren, zeventig waren open over seks en gingen er daar vrij mee om. De ouders dachten daar anders over. Want ging het om liefde of om lust. De ouders en jongeren botsen met elkaar met alle gevolgen van dien.

Als een boek meer verhaallijnen heeft ben ik daar niet zo dol op. Maar bij Giselle hoefde ik niet door een zure appel te bijten. Heden en verleden lopen erg mooi door elkaar. De spanning wordt heel goed opgebouwd.

Giselle Ecury werd geboren op Aruba. Het hele gezin verhuisde in 1960 naar Nederland, waar haar moeder vandaan kwam. Zij doorliep hier haar middelbare school en behaalde een HBO-diploma. Zij werkte in het onderwijs en debuteerde in 2005 met de dichtbundel Terug die tijd en in 2006 als romancier met Erfdeel. In 2009 verscheen haar tweede roman Glas in lood en in 2010 haar tweede dichtbundel Vogelvlucht. Vooral uit haar romans komt naar voren dat haar leven onlosmakelijk verbonden blijft met de twee culturen die zij in zich draagt. En dat geldt ook voor haar derde roman De rode appel.

Bezoek ook haar Blogspot

Informatie

Titel       De rode appel
Auteur Giselle Ecury
ISBN  9789062658176
Uitgeverij In de Knipscheer

Bestel online knop

 

 

De rode appel
De rode appel
€22,-
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.