De rode kimono, Peter Andriesse

De rode kimonoIn De rode kimono keert de dertienjarige Erik in 1954 met de ‘Willem Ruys’ terug naar Holland om naar de middelbare school te gaan. Op verzoek van zijn ouders houdt de half-Indische mevrouw Vonk een oogje in het zeil. Met haar heeft Erik zijn eerste seksuele avontuurtjes. Hij weet niet wat hem allemaal overkomt.

Erik ziet het als een bedreiging. Maar later krijgt hij gevoelens voor mevrouw Vonk. Zij heeft hem verzocht er met niemand over te praten. Erik worstelt met gevoelens, maar kan er met niemand over praten. In Nederland gaat hij bij zijn oom en tante wonen. Erik is daar niet gelukkig. De overgang van de tropen en de en de overdadige luxe van een passagiersschip naar de kille Achterhoekse arbeiderswoning is erg groot. Erik voelt zich nergens thuis.Hij mist zijn moeder en denkt vaak aan de avontuurtjes met mevrouw Vonk. Hij vraagt zich soms af of het wel echt is gebeurd. Erik heeft ook geen vrienden en voelt zich alleen met zijn grote geheim. Hij durft mevrouw Vonk niet te bezoeken. Hij wil haar vooral niet vragen of al die seksuele handelingen echt zijn gebeurd. Op een dag trekt hij de stoute schoenen aan en gaat bij haar op bezoek. De grote vraag is of zij nog steeds van de ondeugende en lieve spelletjes houdt.

Ik vond de rode kimono erg mooi. Peter kan beeldend schrijven. Hij neemt je mee in zijn verhaal. Eenvoudig taalgebruik, maar duidelijk.  Het heeft me geraakt.

Over Peter Andriesse

Peter Andriese (1941) heeft een 15-tal verhalenbundels, novellen en romans op zijn naam staan. Andriesse was medewerker van Propria Cures van 1969 tot 1979. Andriesses succesvolste roman, is zijn meermalen herdrukte gepersifleerde dokters- en tevens sleutelroman uit 1971, Zuster Belinda en het geheime leven van Dr. Dushkind.

Informatie

Titel           De rode kimono
Auteur      Peter Andriesse
ISBN         
9789062658534
Ui
tgeverij In de Knipscheer

Bestel online knop

 

 

De rode kimono
De rode kimono
Score 5.0 van 5 sterren.
€17,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.