De schelmenstreken van Reinaert de Vos, Koos Meinderts

De schelmenstreken van Reinaert de VosBewerkt door Koos Meinderts

Reinaert de Vos, Boek van de Maand DWDD

De schelmenstreken van Reinaert de Vos is op dinsdag 27 november door het boekenpanel van DWDD uitgeroepen tot Boek van de Maand. Het panel zei collectief verliefd  te zijn geworden op de held van het verhaal, en sprak van een ‘heerlijk geschreven boek, door niemand minder dan Koos Meinderts, geïllustreerd door de eredivisie van de Nederlandse kinderboek illustratoren.’ 

 Terwijl Reinaert de Vos tijdens het monopoly-spelen met zijn kinderen stiekem een briefje van duizend uit de bank jatte en zich te goed deed aan een kipkluifje, verklaarde Koning Nobel in de paleistuin de jaarlijkse Hofdag voor geopend.
Hofdag in het dierenrijk; bijna alle dieren klagen bij koning Nobel over de streken die Reinaert de vos hun heeft geleverd. Maar hoe krijg je een listige vos zover dat hij zich vrijwillig aan een gerechtelijke procedure onderwerpt? Met de opening van de Hofdag, opent ook de prachtige bewerking die Koos Meinderts maakte van het bekende boek Middelnederlandse literatuur Van den Vos Reynaerde.

Het is geweldig, hoe Koos dit doet.
In achttien hoofdstukken vertelt hij de lezer over Reinaert en zijn streken. Maar Reinaert is niet alleen. Tibert de Kater, Bruun de Beer en Cuwart en Haas hebben het niet altijd makkelijk met deze sluwe Vos.
Natuurlijk zijn er ook andere dieren en gebeuren er spannende dingen. Maar die ga ik niet verklappen. Dat moet je zelf gaan lezen.

Een filmpje met een  verhaal, dat is wel leuk 

Of lees een voorproefje uit de mooie  boek

Ik vind De schelmenstreken van Reinaert de Vos, in een woord prachtig.
De illustraties maken alles nog mooier. Elk hoofdstuk werd geïllustreerd door een vooraanstaand kinderboekillustrator.
Het is een pareltje.

Kijk ook eens naar deze boeken van Koos

En natuurlijk Roltrap naar de maan.

Over de auteur

Koos Meinderts (1953) debuteerde in 1983 als kinderboekenschrijver met Mooi meegenomen. Inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan. In 2003 werd Keizer en de verhalenvader bekroond met een Vlag en Wimpel. In 2009 ontving hij een Zilveren Griffel voor Ballade van de dood.
Koos Meinderts schrijft ook voor volwassenen. Naast boekteksten schrijft hij ook liedjes en theaterteksten. In 1991 ontving hij voor Terug bij af de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandse Kleinkunstlied. In 2012 werd het lied Maite Maria bekroond met de Willem Wilminkprijs.

Informatie

Titel                       De schelmenstreken van Reinaert de Vos
Auteur                 Koos Meinderts
ISBN                     9789089672735
Uitgeverij         Hoogland  van Klaveren

Bestel online knop

 

De schelmenstreken van Reinaert de Vos
De schelmenstreken van Reinaert de Vos
DWDD Boek van de maand november 2018
Score 4.5 van 5 sterren.
€17,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.