De secretaresse, Renee Knight

De secretaresseZe zou weleens de gevaarlijkste vrouw kunnen zijn…

Wat zou jij doen als je alles geeft voor je baas, en zij je als een baksteen laat vallen. Dat is een goede vraag, want wat doe je dan?
Renee Knight neemt je mee in dit spannende verhaal. De lezer ziet hoe Christine alles voor haar baas over heeft. Maar hoe ver moet je gaan? Christine gaat heel ver. Zelfs haar relatie komt onder druk te staan.
Moet je als secretaresse weten wat je baas drijft?

Wat voor belang heeft Christine dat juist zij de secretaresse van Nina wordt?
Christine heeft alles voor Nina over. Maar blijkbaar is dit niet wederzijds. In het begin lijkt alles te mooi om waar te zijn en Christine gaat maar door.
Wie heeft eigenlijk  de meeste macht op kantoor? Moet iemand zichzelf laten horen? Hoe harder je stem hoe beter? Is het goed  om er mooi uit te zien? Of is al dat uiterlijk vertoon een valkuil voor je leven? Misschien  helpt het ook als je veel geld hebt? Geld is macht en dat kun je gebruiken.
Christine Butcher lijkt een bescheiden vrouw. Ze is in  stilte getuige van alles wat besproken wordt, elk geheim en elk gerucht. Is zij de juiste persoon? De grote vraag is of Christine wel zo bescheiden is.

Christine is iemand die onopvallend informatie inwint bij degenen voor wie ze werkt, degenen die alleen maar zichzelf zien. Er is een slechts een dunne lijn tussen loyaliteit en verraad, en als iemand als Christine Butcher tot het uiterste gedreven wordt, kan zij zomaar de gevaarlijkste vrouw op kantoor blijken…

Ik vind De secretaresse een spannend boek. Het is van deze tijd en lekker vlot geschreven. Een absolute aanrader.

Over de auteur

Renee Knight werkte als scenarioschrijfster voor de BBC en schreef daarnaast scenario’s voor onder andere Channel Four totdat ze zich toelegde op het schrijven van boeken. In 2013 rondde ze de Faber Writing Academy af, die eerder auteurs als SJ Watson voortbracht. Haar debuut Disclaimer werd een Sunday Times Bestseller #1. Ze woont met haar man en kinderen in Londen.

Informatie

Titel              De secretaresse
Auteur         Renee Knight
ISBN             9789026329531
Uitgeverij   Ambo/Anthos

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.