De tranen van 88, Bas Hakker

De tranen van 88Vrouwvriendelijke , verleidelijke voetbalroman

Toen dit boek bij binnenkwam had ik zoiets, wat is dit? Een oranje omslag. Ik had geen zin in een boek over voetbal. Gelukkig, de tekst op de achterflap van De tranen van 88 nodigde uit om te gaan lezen. Ik heb even een sprintje genomen, want voor de dames die niet van voetbal houden is dit een leuk boek.

Quinten is een lieve rustige jongen. Hij heeft leuke vrienden en is dol op muziek. Hij gaat graag naar de kroeg. Quinten is gek op Marieke, een mooie droomvrouw en ze weet ook nog eens veel van voetbal.  Een perfecte vrouw. Als Quinten wordt ontslagen als redacteur bij Quote, gaat het mis met de wereldvrouw en de middenklasse voetballer. Marieke wil hem niet kwijt. Of de liefde overwint, dat kun je lezen in dit fantastische boek.

Voetbal komt er wel bij kijken, maar meiden de romantiek speelt ook een grote rol. Het heeft wel iets weg van de succesvolle tv-serie All Stars. Het gaat niet alleen over voetbal. De stoere mannen met de bal hebben ook hun verhaal. Het kleedkamergevoel komt ook veel voor in het boek. Hier zullen veel voetballers zich weer in herkennen.
De tranen van 88 is een dik boek, maar het leest als een trein. Meiden wees gerust naast voetbal zorgt Bas ook voor romantiek. Er zitten veel verwijzingen in naar muziek en dat zorgt niet voor tranen. Bas toverde bij mij een glimlach op mijn gezicht. Marieke is de droomvrouw van Quiten. Deze tekst stal mijn hart:

Je bent de ophaaldienst van mijn verdriet
Mijn kompas op open water
En je geeft me alles wat je hebt
Maar betalen doe ik later

Van Dik Hout (Dromendief)

Bas Hakker schrijft journalistieke verhalen, columns en interviews over media, sport en business. Dat doet hij voor publieksbladen (Nieuwe Revu, Veronica Magazine, Helden Magazine, VaraGids, Max Magazine), websites (The Post Online, WereldZaken), vakbladen (MarketingTribune) en branded content magazines (bijlage Telegraaf, magazine Holland Casino en RetailVisie).

Informatie

Titel                 De tranen van 88
Auteur            Bas Hakker
ISBN                9789085670087
Uitgeverij       FC Klap

Bestel online knop

 

 

De tranen van 88
De tranen van 88
Score 4.6 van 5 sterren.
€7,99
Uiterlijk 21 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.