De Valkunstenaar, Coen Peppelenbos

De ValkunstenaarVallen is een kwestie van overgave

Bas Jan zit in zijn eindexamenjaar en wil kunstenaar worden. Hij is goed in vallen. Hij kan van trappen vallen, over drempels struikelen en van daken rollen, maar hij zint op een grotere stunt bij de toelatingscommissie voor de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Bas Jan kan niet zomaar weg gaan naar een andere stad. Hij zorgt voor zijn jongere zusje en zijn dementerende vader.

Zijn vader was een wereldberoemde goochelaar. Bas Jan bedenkt een plan om zijn vader mee te tronen van Salland naar zijn geboortestad Den Haag. In Den Haag woont zijn enige broer met wie hij al jarenlang geen contact meer heeft. Wat is er toch gebeurd in het verleden? Als Bas Jan de commissieleden kan overtuigen met een val die zo spectaculair is dat hij zonder bezwaar wordt toegelaten, dan lonkt er misschien een toekomst in de Hofstad. Met zijn vader gaat het in zijn vertrouwde omgeving ook beter. Hij wordt hier meer geprikkeld. Helaas gaat alles niet helemaal naar de wens.

Ik vind De Valkunstenaar een erg mooi boek. Een jonge man is op weg om volwassen te worden. Onderweg struikelt hij af en toe. De naam Bas Jan verwijst naar De Valkunstenaar Bas Jan Ader. Ik vind het een aanrader.

Over de auteur Coen Peppelenbos

Coen Peppelenbos is op 4 oktober 1964, te Raalte geboren. Hij is hoofdredacteur van de literaire website Tzum. Voor de Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden schrijft hij columns en recensies. Hij is docent literatuur bij de NHL hogeschool en de Schrijversvakschool Groningen. In 2012 ontving Peppelenbos het Belcampo Stipendium van de provincie Groningen.

Informatie

Titel             De Valkunstenaar
Auteur         Coen Peppelenbos
ISBN           9789492190284
Uitgeverij   Kleine Uil

Bestel online knop

 

 

De valkunstenaar
De valkunstenaar
Score 5.0 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De valkunstenaar
De valkunstenaar
Score 5.0 van 5 sterren.
€17,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.