De vergeten prins, Lucas Zandberg

Lucas Zandberg, Foto: Natasja Veld
Lucas Zandberg, Foto: Natasja Veld

Historische roman, geïnspireerd op het leven van de halfbroer van koningin Wilhelmina

In 1876 is Willem van Oranje-Nassau, roepnaam Wiwill, kroonprins van Nederland. Het slechte huwelijk van zijn ouders koning Willem III en koningin Sophie maakt hem niet echt vrolijk. Hij wil nooit meer terug naar Den Haag. De prins leeft zijn eigen leven in Parijs.

De prins verveelt zich geen moment. Hij gaat op vrouwenjacht. De prins probeert beroemde actrices en beruchte courtisanes te verleiden. Hij wordt altijd discreet bijgestaan door Johannes, zijn lakei en enige vriend. Maar dan wordt de versierder verliefd op een Nederlandse gravin. Deze vrouw is ver beneden zijn stand. Wiwill gedwongen om over de toekomst na te denken. Kiest hij voor de liefde of toch voor de troon?

Ik ben nooit zo dol op historische romans. Ik vind het altijd lastig om die te bespreken. De vergeten prins, was wel prettig om te lezen.  Lucas kan lekker vlot en beeldend schrijven. Lucas nam je mee in het verhaal en de vergeten prins kwam tot leven.

Lucas Zandberg (1977) debuteerde in 2007 met een historische roman over Elisabeth van Oostenrijk die hij later herschreef tot Mijn leven is van mij. Vervolgens verscheen in 2010 De laatste maîtresse. Zijn vele omzwervingen door Azië brachten hem op het spoor van de Chinese presidentsvrouw Madame Chiang Kai-Shek, de hoofdpersoon van zijn derde roman Mayling (2012). In 2015 verschijnt zijn nieuwe roman De vergeten prins. Deze roman is geïnspireerd op het leven van Wiwill, de halfbroer van Koningin Wilhelmina. De vergeten prins is een levendige historische roman over vriendschap, liefde en predestinatie.

Informatie

Titel                   De vergeten prins
Auteur            Lucas Zandberg  
ISBN               9789029538800
Uitgeverij     Arbeiderspers

Bestel online knop

 

 

De vergeten prins
De vergeten prins
roman
Score 4.4 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De vergeten prins
De vergeten prins
roman
Score 4.4 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.