De verschrikkelijke sneeuwman, Alyze Bos

De verschrikkelijke sneeuwmanEen monsterachtig winteravontuur

 Eefje vindt er allemaal maar niks aan. Het regent, en ze hebben geen kerstboom thuis. Als klap op de vuurpijl gaat Eefje Suikerhart verhuizen naar het huis van haar oma. Oma ligt in het ziekenhuis en als die weer naar huis komt, zijn er mensen om voor haar te zorgen. Haar vader laat een hele grote spiegel vallen.

Dat betekent zeven jaar ongeluk. Gelukkig valt er sneeuw en lijkt het erop dat het nog leuk kan worden. Maar het wordt niet zo gezellig met de sneeuw. Eefje loopt als het donker valt naar huis. En daar komt ze oog in oog te staan met de Verschrikkelijke Sneeuwman. Haar moeder is boos dat ze te laat thuis is en Eefje heeft het koud en is bang. Eefje baalt want niemand gelooft haar dat ze,  de verschrikkelijke sneeuwman heeft gezien. Eefje laat het er niet bij zitten. Ze weet zeker dat zij hem heeft gezien.  Dit zal ze bewijzen. Ze weet zeker dat dit monster bestaat. Op school richt ze een  ‘monsterclub’ op, ze wil bewijzen dat ze gelijk heeft. Ze beleven allerlei avonturen. En andere kinderen op school plagen Eefje. Maar Eefje zet door. Kan ze bewijzen, dat de verschrikkelijk sneeuwman bestaat? Lees het in dit spannende boek.

De verschrikkelijke sneeuwman is een jeugdboek. Ik ben volwassen en ik heb er van genoten. Wat is dit boek leuk geschreven. Lekker vlot en erg spannend, met een prachtig einde.

Alyze Bos (1960) groeide op in een Fries dorpje, waar ze verhalen verzon om aan de verveling te ontsnappen. Na een tijdje als actrice te hebben gewerkt bij een kindertheatergezelschap, besloot ze haar verhalen op papier te zetten. Bij Clavis verscheen haar debuut De drie gouden aapjes. De Verschrikkelijke Sneeuwman is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Informatie

Titel                     De verschrikkelijke sneeuwman
Auteur                Alyze Bos
ISBN                    9789047706748
Uitgeverij           Lemniscaat

Bestel online knop

De verschrikkelijke sneeuwman
De verschrikkelijke sneeuwman
Score 4.2 van 5 sterren.
€7,25
1 - 2 weken
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.