De Vondeling, Sarah Meuleman

De VondelingHerinneringen zijn verhalen.
Verhalen zijn fictie.
Durf jij op je herinneringen te vertrouwen?

Sommige verhalen kun je beter horen met je ogen open.” Durf je me aan te kijken? Dan zal ik vertellen terwijl jij stil blijft zitten.

Zo begint dit prachtige boek. Ik zat stil, heel stil. In huis was het ook stil. Geluid kon ik niet verdragen bij dit prachtige boek.

1968, de Isles of Scilly in de Atlantische Oceaan

Robin is acht jaar , als zij op de Britse Scilly-eilanden een dode baby vindt. Ze denkt eerst dat het een pop is. Maar het is geen speelgoed.
Robin is hier samen met haar moeder.  Robin vertelt het haar moeder, over de baby. Maar die reageert nauwelijks. Samen gaan ze terug naar de plaats waar de baby was, maar de baby is verdwenen. Toch blijft Robin doorgaan over de baby. Niemand gelooft het meisje. Daar zal wel een reden voor zijn?

Het is 1990

Robin keert terug naar Scilly’s.  De dode baby blijft haar achtervolgen. Ze wil uitzoeken of haar vondst van weleer allemaal fantasie was zoals iedereen beweert. Of heeft ze écht die dode baby gezien.
Robin was immers ‘maar’ een kind met een rijke fantasie. Op het eiland is ze niet echt welkom, Het is daar een hechte gemeenschap. En sommige dingen blijven op het eiland. Iedereen weet wie zij is en de mensen willen dat ze zo snel mogelijk het eiland verlaat. De mensen willen niet, dat Robin de waarheid ontdekt.

Wie zoekt zal vinden. Robin wil weten wat er in de deken zat, een baby of een pop.
De vondeling neemt de lezer mee van 1968 tot 2035 in een meeslepende en aangrijpende geschiedenis over de kracht van herinnering , de kracht van verhalen – en alles daartussenin. Sarah neemt je in dit betoverende verhaal.
Wil je ook weten wat er allemaal is gebeurd. Ga dan dit prachtige boek lezen.

Ik vind De Vondeling in een woord prachtig. Sarah schrijft met gevoel. Ze neemt je mee in het betoverde verhaal. Een juweeltje. 

Over de auteur

Sarah Meuleman is auteur en journalist. Haar debuutroman De zes levens van Sophie werd genomineerd voor de Bronzen Uil. De vertaling van haar eerste roman Find Me Gone werd uitgegeven door HarperCollins US in de Verenigde Staten, Canada en Engeland en ontving lovende recensies en ‘starred’ reviews. De vondeling is Meulemans tweede roman.

Informatie

Titel                De Vondeling
Auteur          Sarah Meuleman
ISBN              9789048833313
Uitgeverij    Lebowski

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.