De vrouw die de honden eten gaf, Kristien Hemmerechts

De vrouw die de honden eten gafOp 21 januari verschijnt De vrouw die de honden eten gaf, de nieuwe roman van Kristien Hemmerechts.
Het boek is gebaseerd op het leven van Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux. Al voor verschijnen is er veel commotie in de media. De vrouw die de honden eten gaf is géén apologie, maar een poging om de gruwelijke gebeurtenissen te reconstrueren.

‘In de zomer van 2012 werden in België oude wonden opengereten toen duidelijk werd dat Michelle Martin, ex-vrouw en handlangster van Marc Dutroux, vervroegd zou worden vrijgelaten. De kloosterzusters van Malonne hadden beloofd haar onderdak en werk te verschaffen. Een woedende massa betoogde bij de poorten van het klooster en eiste dat Martin de volledige straf zou uitzitten. Terwijl ik naar het nieuws keek en de krantenartikelen las die beschreven hoe Martin de twee meisjes die haar man in zijn kelder had opgesloten niet had gered, probeerde ik me voor te stellen wat er in haar omging. De vrouw die de honden eten gaf is geen verdediging of rechtvaardiging, wel een poging om de gruwelijke gebeurtenissen te reconstrueren vanuit haar standpunt.’ – Kristien Hemmerechts

Over het boek

Iedereen in België haat Odette. Ze zit in de gevangenis, omdat ze medeplichtig is aan een ophefmakend zedenmisdrijf. M is de man van haar drie kinderen. Ze deed alles wat hij haar opdroeg.  Binnenkort komt ze vrij en gaat ze naar een klooster. Ze gaat daar werken. Als ze niet werkt zal ze bidden. Wie is deze vrouw? Is zijn een speelbal of een monster zonder geweten?

Niet iedereen is blij met dit boek.

Ik vind het  moedig dat Kristien dit boek heeft geschreven. Veel mensen vragen zich  altijd af, waarom iemand tot zoiets in staat is. Kristien heeft zich verdiept in de mens achter dit alles. Het is niet haar bedoeling om  Paul Marchal  (vader van een van de vermoorde meisjes)  of wie dan ook te kwetsen. Ze wil mensen aan het denken zetten.
Dit boek zal nog lang in mijn hoofd blijven zitten.

Over de auteur

Kristien Hemmerechts (1955) maakte naast haar vele romans en verhalenbundels ook naam met haar autobiografische essays. “Taal zonder mij” (1997) is daarvan ongetwijfeld het bekendste. Met haar kenmerkende stijl weet ze de meest ingewikkelde thema’s op een invoelbare manier te verwoorden.  Bij De Geus verschenen eerder “De dood heeft mij een aanzoek gedaan” (2010) en de romans “Gitte” (2011), “Haar bloed” (2012) en een heruitgave van “Ann” (2012). In oktober 2012 volgt haar nieuwe boek, “Kronkelpaden van het geheugen”, waarin ze de werking van het geheugen onderzoekt.

Informatie

Titel              De vrouw die de honden eten gaf
Auteur       Kristien Hemmerechts
ISBN          9789044531589
Uitgeverij De Geus

Bestel online knop

 

 

De vrouw die de honden eten gaf
De vrouw die de honden eten gaf
Score 3.2 van 5 sterren.
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De vrouw die de honden eten gaf
De vrouw die de honden eten gaf
Score 3.2 van 5 sterren.
€13,95
Uiterlijk 8 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.