De vrouw in het medaillon, Jan Herman Brinks

De vrouw in het medallionSteijn is journalist. Tijdens een wandeling op een kerkhof doet hij een opmerkelijke ontdekking. Op een grafsteen ziet hij een medaillon. Het trekt zijn aandacht en het laat hem niet los. Het roept vragen op.
In het medaillon zit een foto van een mooie jonge vrouw. Jan Herman beschrijft dit zo mooi. Als lezer wil je maar een ding,  net als Steijn wil je weten wie die vrouw is. Waarom is zij zo jong dood gegaan? Allemaal vragen die als lezer door je hoofd spelen. En wat is dat andere dat Steijn zag? Of zag hij iets, wat er niet was?
Enige tijd later nadat hij deze foto zag, moet hij voor een artikel naar Rusland.
De foto van de vrouw vergeet hij dan even, want hij heeft andere dingen te doen.

Steijn interviewt een oudere vrouw over de verschrikkelijke omstandigheden in Rusland. Het moet dan zo zijn, hij komt weer met zijn hart en hoofd bij de foto van de vrouw uit het medaillon.
Want de oude vrouw hem een foto zien Oksana, haar dochter, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland tewerkgesteld werd en nooit is teruggekeerd.

Steijn gaat weer terug naar Nederland. Daar komt hij te weten dat zijn opa tijdens de oorlogsjaren in Duitse krijgsdienst was en verliefd werd op een Russische dwangarbeidster. Toeval? Is het dezelfde vrouw?
Of maakt de vrouw in het medaillon deel van Steijns familiegeschiedenis.
En de vrouw in het graf, is dat de dochter van de oudere vrouw uit Rusland? Wat een vragen, wat een toevalligheden? Of toch niet?
Lees het in dit bijzondere boek.

Ik vind De vrouw in het medaillon in een woord fantastisch. Jan Herman kan beeldend schrijven. Hij neemt je mee in het verhaal. Zijn zinnen zingen en het is soms erg poëtisch.
Het boek is uit. Maar in mijn hoofd en hart is het nog niet afgelopen.

Over Jan Herman Brinks

Jan Herman Brinks is historicus, journalist en auteur van literair proza.De afgelopen 25 jaar Heeft hij boeken en artikelen geschreven over de moderne en eigentijdse Duitse en Europese geschiedenis.

 Lees ook dit prachtige boek

 Informatie

Titel               De vrouw in het medaillon
Auteur          Jan Herman Brinks
ISBN              9789463384575
Uitgeverij    Aspekt

Bestel online knop

 

 

De vrouw in het Medaillon
De vrouw in het Medaillon
novelle
Score 4.5 van 5 sterren.
€14,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.