De witte kamer, Jan Schurgers

De witte kamerDe hoofdpersoon uit De witte kamer ontwaakt uit een delirium. Hij weet niet waar hij is en waarom. Langzaam komen herinneringen boven. Heden en verleden wisselen elkaar af. Er is in zijn jeugd veel gebeurd. Hij had geen fijne jeugd en dit had grote gevolgen. Jaren later is men op zoek naar wat er is gebeurd.

Maar de hoofdpersoon weet niet veel meer. Langzaam komen er wel dingen boven. Dit maakt hem bang, want het zat goed weg gestopt. Maar iemand heeft er voor gezorgd dat alles weer wordt opgerakeld. Ik vind het nooit fijn als heden en verleden elkaar afwisselen. Maar in De witte kamer is het prachtig omschreven. De hoofstukken zijn kort, maar prachtig omschreven. Wat is er gebeurd met de kleine jongen, die ging puberen en nu uitgeteld, is door de drank en zijn verleden? Hij kon zijn verleden niet achter zich laten. Het heeft hem ingehaald, helaas heeft de drank hem hierbij niet geholpen.

Ik vind De witte kamer, erg mooi. De titel trok me aan en de omslag van het boek is prachtig. Jan, nam mij mee in zijn verhaal. Hij kan toveren met woorden. Fijen korte zinnen, maar met veel kracht en emotie. Ik ben er stil van. Een verhaal om over na te denken.

Over de auteur

Jan Schurgers (Valkenburg, 5 januari 1946) bezocht de lagere school en de mulo in zijn geboorteplaats Valkenburg. Vervolgens studeerde hij vanaf 1963 aan de kweekschool in Heerlen. Na het behalen van zijn hoofdakte moest hij in 1969 in militaire dienst. In 1970 kreeg hij een baan als onderwijzer aan de lagere school in Klimmen.
Zijn debuut als schrijver maakte hij in 1971 met een artikelreeks over de twee jaar eerder overleden in Valkenburg woonachtige schrijver Jan Hanlo.

Lees hier meer over Jan Schurgers.

Informatie

Titel                 De witte kamer
Auteur            Jan Schurgers
ISBN                9789079226344
Uitgeverij       Leon van Dorp

Bestel online knop

 

 

De witte kamer
De witte kamer
€17,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “De witte kamer, Jan Schurgers”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.