De zes levens van Sophie, Sarah Meuleman

Sarah MeulemanEen roman over vriendschap, familie, en verraad. België, jaren negentig, het tijdperk Dutroux

Hannah en Sophie zijn dikke vriendinnen. De meisjes zijn twaalf jaar en delen alles met elkaar. Ze groeien op in de Dutroux-tijd. Ze zijn wel een beetje bang. En andere meisjes op school praten er ook over.

Hannah wordt verliefd op Damiaan. Dan verandert hun vriendschap. Op een avond na een schoolfeest verdwijnt Sophie. Waar is het meisje gebleven? Achttien jaar later woont Hannah in New York. Ze schrijft societycolumns voor een groot modeblad. Ze besluit een biografie te maken over beroemde vrouwelijke schrijvers wier levens opvallende parallellen vertonen – Agatha Christie, Barbara Follett, Virginia Woolf. Haar zoektocht naar de vrouwen roept vragen op die ze lang heeft verborgen: wat is er die nacht gebeurd met Sophie? Waarom heeft ze haar laten gaan?
Sarah Meuleman neemt de lezer mee op een opwindende tocht die leidt van het Vlaamse platteland naar New York, van de Witte Marsen in België naar het Engeland van de Eerste Wereldoorlog.
De zes levens van Sophie is een roman die zindert van de suspense.

Kijk eens naar dit mooie filmpje.

Ik vond de zes levens van Sophie spannend. Het versprong wel vaak van tijd. Soms was het lastig om mijn gedachten goed bij het boek te houden. Maar Sarah kan beeldend schrijven en nam mij mee in het verhaal.

Over Sarah Meuleman

Sarah Meuleman  is in 1977 geboren in het Belgische Oostende en groeide op in Gent. Ze woont en werkt in Amsterdam.Ze is journaliste, presentator, zangeres, programmamaker en schrijfster. Ze studeerde Germaanse Filologie (Universiteit Gent) en Algemene Literatuurwetenschap (Universiteit van Amsterdam). De zes levens van Sophie is haar eerste roman. Sarah Meuleman publiceerde in vele bladen en magazines en was als coördinator kunst en cultuur verbonden aan Vrij Nederland en Vogue.

Informatie

Titel                  De zeven levens van Sophie
Auteur             Sarah Meuleman
ISBN                 9789048820627
Uitgeverij       Lebowski    

Bestel online knop

 

 

De zes levens van Sophie
De zes levens van Sophie
Score 4.0 van 5 sterren.
€8,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De zes levens van Sophie
De zes levens van Sophie
Score 4.0 van 5 sterren.
€19,50
Uiterlijk 25 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.