Deadline, Rachel Ward

Rachel Ward
Rachel Ward

Jem is zeven als haar moeder dood gaat. Ze voelt zich vaak eenzaam, maar probeert haar eigen boontjes te doppen. Dit valt niet altijd mee. Jem kan in de ogen van mensen getallen zien, dat is de datum waarop ze sterven. Ze kan dit met niemand delen en dat is vaak moeilijk voor haar. Jem sluit geen vriendschappen, dat heeft volgens haar geen zin, want ze ziet wanneer die mensen dood gaan.

 

Dan komt Spider in haar leven. Hij is ook een beetje apart en samen kunnen ze het goed vinden.

In de ogen van Spider leest Jem de datum waarop hij zal sterven. Spider vraagt of Jem met hem naar Londen wil. Spider wil graag naar de Londen Eye. Omdat zijn dagen zijn geteld gaat Jem met hem mee.

Als ze in de rij staan om in het reuzenrad te gaan, ziet Jem plotseling bij alle mensen hetzelfde nummer in de ogen. Het is de datum van die dag…

Jem voelt dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren en samen met Spider slaat ze op de vlucht. Er blijkt een terroristische aanslag te zijn gepleegd. Mensen hebben de twee vrienden weg zien rennen en ze worden verdacht.Ze passen door hun afkomst en uiterlijk precies in het plaatje van criminelen. Ze komen uit een slechte wijk van Londen, ze spijbelen en Spider is al bekend bij de politie. Dit maakt alles er niet makkelijker op en ze werken zich steeds verder in de nesten.

Jem wil Spider graag redden van de dood. Maar al is haar liefde voor hem nog zo sterk, kan zij de naderende dood voorkomen?

Deadline van Rachel Ward vond ik een mooi en spannend boek. Het einde van het verhaal is heel speciaal. Ik heb genoten tot de laatste bladzijde.

Rachel Ward (1964) studeerde aardrijkskunde en werkte jarenlang voor de lokale gemeente. In 2003 begon zij met schrijven. In 2006 won ze een literaire prijs op het Frome Festival met een kort verhaal, dat later het eerste hoofdstuk van Deadline werd. Rachel Ward is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Bath. Momenteel schrijft ze aan het vervolg op Deadline.

Informatie

Titel Deadline
Auteur Rachel Ward
ISBN 9047702220
Uitgeverij Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.