Desalnietbemind, Annabel Jonk

DesalnietbemindMartha Nieuwland, is advocate. Ze is niet op haar achterhoofd gevallen, het is een slimme vrouw.
Als haar man Viktor dood gaat, dan wil ze op zoek naar zijn ware aard. De dame schrikt nergens voor terug en gaat op zoek.
Ze begint haar zoektocht in zijn kantoor.  Ze vindt daar een schrijft met korte verhalen over zijn jongensjaren. Maar dat is nog niet alles. Ze vindt ook berichten op zijn telefoon die ze niet kan verklaren.
Martha zoekt verder. Het wordt een  beladen zoektocht die leidt langs vrienden van vroeger, een hoogleraar filosofie, een oude onderwijzer en forensisch pathologen. De tocht voert haar van Amsterdam naar New York, Boston, Marseille en New Hampshire’s White Mountains  Ze hoopt   haar man alsnog beter te leren  leren kennen.

Hiermee wil Martha ook  een beklemmende waarheid te onthullen. Had Viktor haar alles moeten vertellen? Of hebben mensen ook recht op een ladekastje met geheimen?
Maar moet ze wel de hele waarheid weten. Of moet Martha accepteren dat ze desalnietbemind is?

Martha geeft niet op en gaat op zoek naar mensen van vroeger. Ieder heeft zijn eigen geheim, of wil het niets zeggen. Het gaat niet alleen over zaken
van voordat ze hem ontmoette, maar ook uit de tijd van hun huwelijk. Hoe ken je de persoon met je samenleeft eigenlijk? Wil je altijd de waarheid weten of moeten sommige dingen verborgen blijven.
Kan Martha de waarheid vinden en hier mee omgaan?

Ik vind Desalnietbemind een prachtig boek. Het leest lekker vlot. De scjrijfstijl van Annabel is prachtig, ze neemt je mee in haar verhaal. En ze heeft me aan het denken gezet. Moeten sommige geheimen beter bewaard blijven. Een absolute aanrader.

Over de auteur

Annabel Jonk is iemand die zelf liever in de schaduw staat. Het gaat volgens haar tenslotte om het boek. Ze houdt van verhalen over mensen die vooruit willen. De schaduwzijde van de menselijke psyche en haar dilemma’s fascineren haar bovenmatig. 

Informatie

Titel                   Desalnietbemind
Auteur              Annabel Jonk
ISBN                  9789492037794
Uitgeverij        Brandt

Bestel online knop

 

Desalnietbemind
Desalnietbemind
Score 4.1 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.