Disclaimer, Renee Knight

DisclaimerIk heb een Dwarsligger gelezen. Een leuk klein boekje. Net zo klein en licht als een mobiele telefoon en goed leesbaar. Door zijn compacte formaat en lichte gewicht kan je dwarsligger gemakkelijk altijd en overal lezen. Ideaal voor bijvoorbeeld onderweg, op vakantie en in bed.

Catherine weet niet wat haar overkomt. Ze gaat in een populaire thriller lezen en ze krijgt een klap in haar gezicht. Hoe komt ze trouwens aan dit boek, ze kan zich niet herinneren dat ze het zelf heeft gekocht. De gebeurtenissen in het boek beschrijven dingen die zij twintig jaar gelden heeft meegemaakt. Alles was erg aangrijpend. Alle details kloppen,  wat wil de auteur van haar? Catherine heeft alles altijd verzwegen en nu komt alles weer boven. Ze had het weggestopt. Met spanning in haar hoofd en hart leest ze verder. Tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar, nu, kapotmaken?
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, dat van Catherine Ravenscroft en dat van Stephen Brigstocke. Het kat-en-muisspel tussen de twee is boeiend en geloofwaardig. Beide personages zijn goed uitgewerkt hoewel dat van Stephen wat beter invoelbaar is. Pas aan het einde van het boek is er ruimte om enige warmte voor Catherine te voelen.
Disclaimer  kent een aantal verrassende plotwendingen en in de aanloop naar de ontknoping zit een aangrijpende en onverwachte twist.

Dwarsliggers zijn verkrijgbaar in de (online) boekhandel en te bestellen via de eigen webshop.
In het begin vond ik Disclaimer een beetje verwarrend lezen. Maar al snel nam de spanning toe. Ik moest doorlezen. Een absolute aanrader.

Over Renee Knight

Renee Knight schreef scripts voor film en televisie voordat zij met het schrijven van boeken begon. Disclaimer  is haar debuut.

Informatie

Titel             Disclaimer
Auteur         Renee Knight
ISBN             9789049804053
Uitgeverij   Dwarsligger

Bestel online knop

 

 

Disclaimer - dwarsligger (compact formaat)
Disclaimer - dwarsligger (compact formaat)
A Novel
Score 4.0 van 5 sterren.
€7,90
Uiterlijk 25 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Disclaimer
Disclaimer
A Novel
Score 4.0 van 5 sterren.
€16,99
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.