Dit lichaam van mij, Kristian Gidlund

Dit lichaam van mij Een ontwapend verhaal over de vergeefse strijd tegen kanker

 Er is iets wat ik je moet vertellen. Ik kreeg het nieuws op een donderdag, vlak voor ik pannenkoeken zou gaan eten. Maar het begon al veel eerder. Natuurlijk. Ik zal proberen het te vertellen. Ik zal het proberen.

Kristian Gidlund is journalist, drummer en zijn leven lijkt op rolletjes te lopen. Helaas  heeft voor de tweede keer de gruwelijke ziekte kanker hem  te pakken.  Deze keer laat het monster niet los. Zijn lichaam wil niet meer. Kristian heeft wel de kracht en de moed om ons over zijn gelukkige kinderjaren op het Zweedse platteland te vertellen. Ook neemt hij de lezer op zijn wereldreizen die hij heeft gemaakt met zijn band. Zijn liefdes, angsten en dromen worden prachtig omschreven. Oog in oog met de dood levert Gidlund met dit boek een ontroerende en krachtige ontboezeming.
Bij Kristian Gidlund krijgt als hij 27 jaar is te horen dat hij maagkanker heeft. Hij schrijft hierover op zijn weblog hoe hij de  ziekte, de operaties, chemokuren, het ziekenhuis en de artsen ervaart en hoe zijn beleving daarbij is. Hij schrijft  eerlijk over de keren dat hij  de dagen van de chemo aftelt en het verdriet voelt om familie en vrienden die hij zal achterlaten, zich realiserend dat hij niet oud gaat worden en bovendien nooit vader zal zijn.

Een triest verhaal, prachtig geschreven. Ik ben er stil van. Iedereen moet dit juweeltje lezen.

Over Kristian Gidlund

Kristian Gidlund (Zweden, 1983-2013) was freelancejournalist en drummer. Zijn literaire debuut, Dit lichaam van mij, is gebaseerd op zijn weblog, dat 7 miljoen bezoekers heeft getrokken sinds hij er twee jaar geleden mee begon. In zijn thuisland belandde Dit lichaam van mij direct na publicatie op de eerste plaats in de bestsellerlijst.

Informatie

Titel                  Dit lichaam van mij
Auteur             Kristian Gidlund
ISBN                 9789044532005
Uitgeverij       De Geus

Bestel online knop

 

 

Dit lichaam van mij. Een ontwapenend verhaal over de vergeefse strijd tegen kanker
Dit lichaam van mij. Een ontwapenend verhaal over de vergeefse strijd tegen kanker
€8,09
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.