Dodelijk spiritisme, Joke De Meyer

Dodelijk spiritismeOp een mistige avond houdt een zwartkleurige taxi halt voor de oprijlaan van een statig maar gedateerd landhuis dat zich middenin een bosrijk gebied in een dorp nabij Gent lijkt te verschuilen.

Het landhuis ziet er mysterieus uit. Het roestige ijzeren hek, staat al open. Is dit een uitnodiging? Of moet Virginie zich voorbereiden op mensen die niet zo blij zijn met haar komst.

De taxichauffeur waarschuwt Virginie die naar dit landhuis gaat. De man zegt dat daar vreemde dingen gebeuren. Maar de jonge dame laat zich niet bang maken. Het landhuis is van haar overleden tante. De overleden vrouw hield er bizarre gewoontes op na. Ze had contact met het hiernamaals via spirituele seances. Virginie gaat zelf maar eens kijken, of er geesten rond dwalen. Of toch wel?

Virginie, krijgt toch wel rare kriebels als ze net in het landhuis is. Ze hoort dingen, maar kan dit wel? Er zijn toch geen andere mensen?
En dan blijkt dat de taxichauffeur is vermoord. Zijn er dan toch demonen aan het werk? Of is er iets bovennatuurlijks aan de hand? Wat is er gebeurd?
Een Gents speurdersteam gaat aan de slag. Er moet toch een rationele uitleg zijn, voor wat er is gebeurd.
Alle mensen die op het moment van de moord aanwezig waren, worden ondervraagd. Zo komt de lezer meer te weten over iedereen die het gedaan zou kunnen hebben.

Ik heb genoten van dit boek. Joke kan beeldend schrijven, het leek net alsof ik in een film zat. 

Over de auteur Joke De Meyer

Dood af en toe eens de tijd met een moord! In de jaren 80 heeft Joke De Meyer meer dan honderd luchtige mysterieverhalen geschreven. Deze whodunits, doorspekt met spanning, intriges en grappige passages, verschijnen intussen als feuilleton in een Nederlandse krant. Dodelijk spiritisme is haar eerste verhaal in boekvorm.

De belevenissen van een fictief en prettig gestoord politieteam in Gent vormen de rode draad. De hoofdpersonages zijn charmant, ijdel, maar ook vol zelfrelativering en humor. De combinatie van niet-alledaagse raadsels met ludieke situaties maken de verhalen van Joke De Meyer boeiend en toegankelijk voor een zo ruim mogelijk publiek. Jokes levensleuze willen we u niet onthouden: Humor houdt de fontein der eeuwige jeugd bruisend

Informatie

Titel                  Dodelijk spiritisme
Auteur            Joke De Meyer
ISBN                9789491144646
Uitgeverij      Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

Dodelijk spiritisme
Dodelijk spiritisme
Score 3.5 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.