De Drager, Jan Vantoortelboom

De DragerNa een trektocht van vijf uur ben ik bij de berghut aangekomen. Het is gemeen koud; de thermometer gesmolten in de vorm van een vleermuis en door de gespreide vleugels aan op ooghoogte aan de voordeur gespijkerd, al half doorgeroest, tekent -25 graden.

 Nicolas en Bruno kennen elkaar vanaf hun jeugd. Ze hebben een hechte band en zijn vrienden.
Na hun schooltijd raakt Nicolas verzeild in de computer- en informatietechnologie.  Bruno wordt bioloog en doet veldwerk in de uitgestrekte wouden van Slowakije. Ook dan blijven ze contact houden per e-mail en telefoon. Soms ontmoeten ze elkaar.
Bruno trouwt en krijgt een zoon die lijdt aan een erfelijke ziekte. De jongen heeft kanker en het ziet er niet goed uit. Nicolas is peetoom van Miko.
Nico en Bruno gaan allebei op hun eigen manier met de ziekte van het kind om. Nicolas ziet het als een herstelbare systeemfout in het individu. Bruno denkt hier anders over. Hij denkt  het  een fout is in de evolutie waardoor wie niet de juiste genen heeft onvermijdelijk afvalt.
Als Nicolas naar Wenen moet voor een IT-project ontmoeten ze elkaar na afloop in het nabijgelegen Bratislava. En dan ziet hij in waartoe compromisloosheid kan leiden.
Bruno is intussen verwikkeld in de gevolgen van een ongeval, maar andere mensen zien het als moord.
Het verhaal eindigt in het Tatragebergte waar de politie naar Bruno op zoek lijkt.
Wat is er toch allemaal gebeurd….

Ik vind De Drager een mooi boek, en het leest lekker. Vriendschap, erfelijkheid, leven en dood, zijn belangrijke thema’s in het boek. Op het einde van het verhaal wordt het ook nog spannend, wat wil je nog meer. Een aanrader.

Meer over de auteur Jan Vantootelboom

Jan Vantoortelboom debuut werd bekroond met De Bronzen Uil 2011, de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012, en het haalde de shortlist voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011. Over zijn tweede boek schreef NRC Handelsblad: ‘Met dit tweede drama heeft Jan Vantoortelboom zijn schrijverschap overtuigend uitgebouwd.’ Het boek werd in de pers met groot enthousiasme onthaald en door De Wereld Draait Door verkozen tot Boek van de Maand. Er werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Met De man die haast had voegt Vantoortelboom een derde boek toe aan zijn nu al indrukwekkende oeuvre. 

Informatie

Titel             De Drager
Auteur       Jan Vantoortelboom
ISBN           9789025446246  
Uitgeverij   Atlas Contact

Bestel online knop

 

 

De drager
De drager
Score 4.3 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De drager
De drager
Score 4.3 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

[wp_ad_camp_1]

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.