Drijfzand, Henning Mankell

Drijfzand, Henning Mankell
Henning Mankell

Henning Mankel gaat naar het ziekenhuis omdat hij herniaklachten heeft. Dan worden er tumoren ontdekt. Ze zitten in zijn nek en linkerlong. Mogelijk heeft de dodelijke ziekte zich verder verspreid door zijn lichaam. In Drijfzand vertelt Henning Mankell wat het betekent om mens te zijn.

Het gaat  over mensen die bepalend zijn geweest in zijn leven. Er zijn vrienden die hem in de steek hebben gelaten tijdens zijn ziekte proces. Maar er waren ook armen om hem heen. Hij schrijft over liefde en jaloezie, over moed en angst. Henning deelt ons zijn gevoelens hoe het is om te leven met een levensbedreigende ziekte.
Drijfzand gaat ook over levensvreugde. Mankell vond die terug toen hij erin slaagde zichzelf te bevrijden uit het drijfzand dat hem dreigde op te slokken.

Ik vind Drijfzand een prachtig boek. Het is geen tranentrekker. Henning neemt je mee in zijn leven. Lief, ontroerend, en mooi dat hij dit met ons een deelt. Een aanrader.

Over Henning Mankell

Henning Mankell (Zweden, 1948) is internationaal een van de best verkopende Zweedse auteurs; er gingen al meer dan 35 miljoen exemplaren van zijn boeken over de toonbank. Zijn werk – dat toneel, jeugdboeken, romans en thrillers omvat – wordt in meer dan veertig talen vertaald. Vooral het personage Kurt Wallander is wereldwijd bekend. Hij werd vertolkt door Kenneth Branagh in de Wallander-serie van de BBC. In Nederland zijn meer dan 1 miljoen Wallander-boeken verkocht. Mankells vijfde Wallander, Dwaalsporen, werd door recensenten en lezers van Vrij Nederland verkozen tot beste thriller aller tijden. Mankell is naast schrijver ook regisseur en artistiek leider van het Nationaal Theater in Mozambique.

Henning Mankell is 5 oktober in de ochtend overleden in zijn slaap. In één van zijn laatste boeken, Drijfzand, reflecteert hij op leven en dood nadat bij hem in 2014 longkanker is geconstateerd.

Informatie

Titel                   Drijfzand
Auteur              Henning Mankell
ISBN                  9789044534832
Uitgeverij        De Geus

Bestel online knop

 

 

Drijfzand
Drijfzand
Score 4.0 van 5 sterren.
€17,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Drijfzand
Drijfzand
Score 4.0 van 5 sterren.
€24,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.