Duik in de branding, Marcel Mirande

Duik in de brandingIn Nederland lijdt 18 procent van de bevolking aan chronische pijn en ongeveer een derde daarvan blijft onverklaard. Mensen met zware chronische pijn ondernemen van alles om van de pijn te worden verlost, maar de behandelingen eindigen veelal teleurstellend. Medisch ingewijden zijn zelfs van mening dat het onmogelijk is om van chronische pijn af te komen. Dit boek laat zien dat het wel kan.

Hoe ik me bevrijde van chronische pijn

Marcel Mirande heeft chronische hoofdpijn, een pijn die het gevolg is van een zware burn-out. Het was niet zomaar een burn-out, het was zeer extreem.
Chronische pijn is niet zomaar af en toe een pijntje hier, een pijntje daar. Maar het is en syndroom met een heel rijtje symptomen. Marcel had ook last van chronische angst, chronische, vermoeidheid, chronische prikkelbaarheid, chronische slaapproblemen chronisch ongeduld, pessimisme en chronische depressiviteit. Dat is niet mis.
Marcel was niet meer in staat om te werken. Hij had erg vaak hoofdpijn en dit alles was niet goed voor zijn relatie.
Na elf jaar vindt hij het welletjes. Hij moest er iets aan doen. Marcel heeft er alles voor over om van zijn pijn af te komen.
“Chronische pijn is te behandelen,’ schrijft hij, “niet door dokters, therapeuten of alternatieve hulpverleners, maar door jezelf.’
Hoe Marcel dit deed, lees je allemaal in Duik in de branding

Ik vind Duik in de branding een goed boek. Ik heb het niet in een keer uitgelezen, te veel informatie. Maar het is zeker de moeite waard om nog een keer te lezen.

Over de auteur

Marcel Mirande was docent didactiek, onderwijskundig onderzoeker, adjunct-directeur van Courseware Europe b.v. en directeur van de Digitale Universiteit. Hij publiceerde veertien boeken en bundels over onderwijskundige onderwerpen, waaronder Scriptieproblemenen, De onstuitbare opkomst van de leermachine.

Informatie

Titel                     Duik in de branding
Auteur               Marcel Mirande
ISBN                   9789492798527
Uitgeverij        Lucht

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.