Duivelsklauw, Felicita Vos

DuivelsklauwIn Duivelsklauw, haar debuutroman, beschrijft Felicita Vos, zelf dochter van een Romavader, van binnenuit drie generaties van een Romafamilie, een geschiedenis die de hele vorige eeuw omspant.

Op de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wordt Heina Brandt geboren. Zijn  Nederlandse vader speelt een dubbelrol tijdens de Duitse bezetting. Manipulatie list en bedrog spelen een grote rol in het gezin. Van de Romamoeder leren de kinderen de regels die in de Romawereld zo belangrijk zijn. Na de oorlog wordt de vader als politiek delinquent veroordeeld en weet het gezin ternauwernood de bittere armoede te overleven. Voor Heina Brandt is het leven in Nederland zijn redding. Hij trouwt en komt hoger op de maatschappelijke ladder. Hiermee probeert hij de spoken uit zijn verleden te laten verdwijnen. Hij is getrouwd, maar helaas het leven lacht hem niet toe. Hij gaat drinken en wordt nog nét op tijd gered door de dood, die hem voor gezichtsverlies behoedt.
Gina Brandt beseft dat haar haar vader de familie achterlaat met vragen. Zij wil antwoorden. Ze kan het verleden niet laten rusten. Ze gaat op zoek naar de verborgen geschiedenis van haar vader. Ze wil er achter komen wie hij was.

Ik vond Duivelsklauw in een woord prachtig. Ik kon niet stoppen met lezen. De woorden en de zinnen, lachten mij toe, zo mooi.  Spanning, verdriet schoonheid, een verhaal om niet te vergeten.

Felicita Vos publiceerde in 2008 (inmiddels 5de druk) bij Uitgeverij Meulenhoff Blauwe haren, zwarte ogen, een journalistieke geschiedenis waarin zij de Romacultuur van binnenuit beschrijft en de lezer meeneemt op een reis door Europa op zoek naar de rijke cultuur van Sinti en Roma. Naar aanleiding van het verschijnen dit boek werd de auteur op 27 april 2008 geïnterviewd door Wim Brands voor het VPRO tv-programma ‘Boeken’.

Informatie

Titel                 Duivelsklauw
Auteur          Felicita Vos
ISBN              9789062658510
Uitgeverij   In de Knipscheer

Bestel online knop

 

 

Duivelsklauw
Duivelsklauw
roman
Score 4.1 van 5 sterren.
€19,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.