Echtscheiding in de lucht, Gonzalo Torné

Echtscheiding in de luchtIk weet het goed dat je niet onfeilbaar bent je veulenoog wordt groter en allengs donkerder

Ted Hughes

Het tweede huwelijk van Joan-Marc loopt niet op rolletjes. Joan-Marc is veertig en te dik. Hij vlucht in de drank en op Facebook. Maar dat is niet genoeg, hij begrijpt niet wat er allemaal aan de hand is. Joan-Marc zoekt troost in het nachtleven van Barcelona, maar ook dat geeft hem geen rust.

Toch wil hij begrijpen hoe hij in deze midlifecrisis is beland. Zijn gedachten gaan terug naar zijn eerste relatie. Deze kostte hem bijna het leven. Hij viel toen voor Helen. Deze vrouw is knap maar niet al te slim. De liefde is ook maar van korte duur. De mooie vrouw begint al gelijk na de bruiloft te zeuren. Het is snel gedaan met de liefde. De twee klagen en jammeren en maken het elkaar niet makkelijk. Het leven met deze vrouw is een emotionele hel geworden. Ze vullen elkaar ook wel aan met hun problemen. Hoe meer pijnlijke anekdotes Joan-Marc opdist, hoe sterker de vraag zich opdringt: zijn we beter af alleen?

Van Echtscheiding in de lucht werd ik niet echt vrolijk. Het is een goed onderwerp, maar het klonk allemaal wel erg bitter. Dat ligt absoluut niet aan de schrijfstijl. Het leest lekker vlot. Maar ook hier zie je de liefde is niet altijd die mooie wolk. Als er donkere wolken aankomen, kun je samen de lucht proberen te klaren. Misschien herkennen mensen zich in dit verhaal.

Over Gonzalo Torné

Gonzalo Torné (1976, Barcelona) won de Premio Jaén de Novela in 2010 voor zijn roman Hilos de sangre. Echtscheiding in de lucht is zijn derde roman en werd, samen met De vlucht van Jesús Carrasco, in Spanje onthaald als een van de beste boeken van 2013.

Informatie

Titel             Echtscheiding in de lucht
Auteur         Gonzola Torné
ISBN             9789025443306
Uitgeverij   Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

Echtscheiding in de lucht
Echtscheiding in de lucht
roman
€6,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Echtscheiding in de lucht
Echtscheiding in de lucht
€10,99
Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.