Eefje en de dieren, Matt Haig

Eefje en de dierenMet illustraties van Emily Gravett 
 

De elfjarige Eefje heeft een talent. Een supertalent.

Er was eens een meisje dat Eefje Knoop heette. Eefje was geen gewoon kind. Ze was een . bijzonder. kind, Dat zei haar vader altijd. Bijzonder.
Vaak dacht Eefje dat het wat makkelijker zou zijn geweest om een gewoon kind te zijn in plaats van een bijzonder kind

Met haar talent kan ze namelijk de gedachten van een olifant HOREN en vrienden worden met een hond en een mus .Haar vader is niet blij met dit talent. Want het is gevaarlijk. Nou ja, dat zegt haar vader. Eefje gelooft haar vader niet. Ze heeft een lieve oma en die luistert naar haar verhalen en geeft haar raad. Haar moeder is er niet meer. Als je leest wat er is gebeurd met de moeder, dan begrijp je haar vader wel.
 
Dus wanneer ze het schoolkonijn Kahlo na een hulpkreet redt uit haar veel te kleine hok, hoopt ze maar dat niemand achter haar geheim komt.
Eefje komt oog in oog te staan met een leeuw en die verstoort haar plannetjes. Haar vader en alle dieren in de stad lopen gevaar.
 
Maar Eefje geeft niet op. Ze wil alles en iedereen redden. Ze wil er ook erachter te komen hoe haar verleden eruitziet. Dat valt niet mee, als is Eefje nog zo stoer dit wordt lastig. Om dat te kunnen doen moet ze de strijd aangaan met een mysterieuze man die een talent heeft dat krachtiger is dan welk ander talent dan ook De tijd zit op haar hielen.  en Eefje zal hulp moeten vragen aan de dieren en zal eindelijk écht ZICHZELF moeten zijn…
Gaat het Eefje lukken om alles voor elkaar te krijgen? Ga het maar snel lezen in dit leuke, spannende boek. 
 
Eefje en de dieren is een erg leuk boek. Matt kan beeldend schrijven. Ik zag alles zo voor me.
De illustraties van Emily Gravett zijn erg mooi en soms grappig. Het brengt het verhaal nog meer tot leven

Over de auteur

 
Matt Haig (1975) is zeer veelzijdig: hij schrijft romans, kinderboeken, non-fictie en filmscenario’s. Zijn werk wordt gepubliceerd in meer dan dertig landen. In 2015 verscheen bij Lebowski het autobiografische Redenen om te blijven leven, waarin Haig openhartig spreekt over zijn depressie. Hij woont samen met zijn vrouw en kinderen in York, Engeland.

Informatie

Titel                           Eefje en de dieren
Auteur                     Matt Haig
Illustrator              Emily Gravett 
ISBN                        9789048850945
Uitgeverij              Moon
 
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.