Een beperking,wat nu? Frans Claessens

Een beperking wat nuWat staat de ouders te wachten?

Eerder las ik :

Leven met beperkingen 

Beperkt en toch Genieten.

Ook in  Een beperking, wat nu? wordt rekening gehouden met mensen die veel moeite hebben om de kleine letters te kunnen lezen. Daarom heeft Frans gekozen voor een groot lettertype.
Frans beschrijft in dit boek zes ziektes (beperkingen) Hij doet dit zeer zorgvuldig en met heel veel gevoel. Frans kan er ook over meepraten want hij heeft zelf ook een chronische ziekte (beperking).
Hij wil met zijn boek ook aandacht geven aan de ouders van een kind met een beperking. Want ziek ben je niet alleen. Als een kind ziek is of een beperking heeft is dit voor de ouders een grote zorg.
Frans schrijft wat er eventueel gedaan zou kunnen worden. En wat de verwachtingen op langere termijn zijn voor bepaalde ziektes/beperkingen.
Ik heb zelf ook een chronische ziekte, dus ik herkende veel in het boek.
Een paar andere ziektes kwamen mij ook bekend voor omdat mensen in mijn omgeving die hebben. Ook daarin herkende ik veel dingen.

Kijk hier voor zijn andere boeken en hoe je ze kunt bestellen.

Of stuur Frans een mailtje.

claessensfrans@outlook.com 

Ik vind Een beperking, wat nu?, een goed boek Ik denk dat het een steun in de rug is voor mensen met een beperking. Ook hun omgeving kan er veel van leren. Het is lekker vlot en duidelijk geschreven, een aanrader.

Over Frans Claessens

Frans is geboren op carnavalszondag.
Na enige tijd constateerde een arts dat hij spasme had.
De schrijver heeft de lagere school goed doorlopen en op een L.T.S. drie verschillende diploma’s gehaald, te weten: Timmeren, meubelmaken en stofferen en in één jaar in de avonduren het middenstandsdiploma.
Hij heeft tot z’n 50ste jaar met plezier kunnen werken en daarna ging het door het erger worden van z’n ziekte niet meer.
De schrijver is nu woonachtig in Helmond te Noord-Brabant.

Informatie

Titel                    Een beperking wat nu?
Auteur              Frans Claessens
Illustraties      Frans Claessens
ISBN                 9789082942316
Uitgeverij       Auteur Frans Claessens

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.