Een foutje in mijn hoofd, Simonne van Gennip

Simonne van Gennip
Simonne van Gennip

Zeven maanden zwanger en een hersenbloeding

Simonne is zeven maanden zwanger wanneer ze getroffen wordt door een hersenbloeding. Van de een op de andere dag zit Simonne opgesloten in haar eigen lichaam. Ze was journaliste maar helaas kan ze niet meer lezen en schrijven. Als mensen haar een krantenartikel, of tijdschrift geven weet ze niet wat ze hier mee moet doen. Ze ziet de letters, maar verder weet ze het niet.
Simonne moet ook weer leren lopen, fietsen en praten. Alles moet weer duidelijk worden en dat is een lange weg. Ook eten moet ze leren. Ze ziet wel de dingen maar weet niet wat ze moet doen om haar bord leeg te eten, of haar beker vla.
Bovendien heeft Simonne straks ook de zorg voor haar baby. Ook dat moet ze leren en dat is soms erg aangrijpend. Ze heeft hulp, maar sommige hulpverleners zijn bezig met hun eigen wereld. Natuurlijk heeft ze ook lieve hulp gehad die goed voor haar en haar kindje hebben gezorgd. Maar het was wel wennen voor Simonne. Ze worstelt met dit toekomstbeeld. Simonne maakt zich zorgen over haar toekomst. Ze is getrouwd en ook voor man staat het leven op z’n kop. Samen met haar man en met haar stiefdochters hoopt Simonne dat ze het leven weer aan kan. Ze heeft veel hulp, maar eens wil ze zelfstandig door het leven.

Een foutje in mijn hoofd, is erg aangrijpend. Simonne was zeven maanden zwanger toen haar dit overkwam. Ze vocht niet alleen voor haar leven en zelfstandigheid. Maar ook voor het kindje. Ik vind het erg moedig dat Simonne dit met ons deelt.

Simonne van Gennip (1974) werkte als journaliste toen ze werd getroffen door een hersenbloeding. Ze was op dat moment hoogzwanger van haar eerste kind. Tegenwoordig woont Simonne met haar gezin in Voorburg en is ze eindredacteur bij Straatnieuws.

Informatie

Titel               Een foutje in mijn hoofd
Auteur          Simone van Gennip
ISBN              9789023489238
Uitgeverij     Cargo

Bestel online knop

 

 

Een foutje in mijn hoofd
Een foutje in mijn hoofd
zeven maanden zwanger en een hersenbloeding
Score 4.7 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Een foutje in mijn hoofd
Een foutje in mijn hoofd
zeven maanden zwanger en een hersenbloeding
Score 4.7 van 5 sterren.
€13,95
Uiterlijk 6 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.