Een kind met kansen, Odet Stabel

Een kind met kansenDe zoektocht van een moeder met een meervoudig gehandicapte zoon

Een aangrijpend verhaal van een betrokken en gedreven moeder die laat zien dat de zorg voor kwetsbare kinderen beter kan en moet.
Op 29 december 2004, is het leven van Odet en haar man niet meer zoals het was. Hun zoon Jens  dan ruim zes maanden oud, blijkt een aanlegstoornis in de hersenen te hebben.
Vanaf dat moment ziet hun leven er anders uit.
De ouders gaan op zoek naar hulp en begrip. Die zoektocht neemt erg veel tijd en emoties in beslag. Het is een gevecht met instanties en hun liefde voor Jens.
In Een kind met kansen laat Odet Stabel ons zien hoe het is als je leven van de ene op de andere dag zo drastisch verandert. Odet en haar man Coen laten in dit bijzondere verhaal zien hoe zielsveel je van een kind met een handicap kunt houden.
Ze genieten van de kleine dingen en zijn blij met iedere vooruitgang die Jens maakt.
Hun leven is nu erg zwaar met Jens, het is niet meer zoals het was.
Toch vindt Odet haar weg.. Een weg die tevens, met minstens zoveel obstakels, naar de adoptie van haar dochter Almaz heeft geleid. Samen zijn ze sterk en proberen het leven met liefde,  een lach en een traan  te leiden.
In dit boek komen twee thema’s samen: het (leren) leven met een meervoudig complex gehandicapt kind en de lange weg van adoptie. Waar enerzijds alle hoop uit handen wordt geslagen, een toekomst wordt ontnomen, groeit anderzijds nieuwe hoop, op een andere toekomst.

Een kind met kansen, heeft mij geraakt. Ontroerend hoe dit gezin, alles aanvaard. Ze proberen het leven lief te hebben ondanks verdriet en pijn.

Over Odet Stabel

Odet Stabel (1974) studeerde Bedrijfwetenschappen in Nijmegen. Na haar studie vestigde ze zich met haar man in Limburg, waar ze sindsdien werkzaam is in diverse HR-functies binnen een chemieconcern.
In 2004 werden ze ouders van Jens. Zes maanden na zijn geboorte kregen zij te horen dat Jens was geboren met een ernstige aanleg- en ontwikkelingsstoornis in zijn hersenen. In 2010 werden Coen en Odet (adoptie)ouders van Almaz.
In de aanloop van de wetswijzigingen in de zorg opende Odet medio 2013 het weblog Alles blijft anders en werd actief op Twitter. Mede dankzij de inbreng van het o.a. door haar opgerichte netwerk oudersvoorgoedezorg werd de nieuwe Wet Langdurige Zorg op belangrijke punten aangepast.

Informatie

Titel                  Een kind met kansen
Auteur             Odet Stabel
ISBN                 9789089548139
Uitgeveri         Elikser

Bestel online knop

 

 

Een kind met kansen
Een kind met kansen
De zoektocht van een moeder met haar meervoudig gehandicapte zoon
Score 4.8 van 5 sterren.
€20,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.