Een muur vol herinneringen, Anthony Doerr

Een muur vol herinneringenEen muur vol herinneringen en andere verhalen

 Je moet je geheugen verliezen, al is het maar bij stukken bij beetje soms te beseffen dat ons leven uit geheugen bestaat. Leven zonder geheugen is geen leven, net zoals intelligentie geen echte intelligentie is wanneer zij geen mogelijkheid heeft zich te uiten. Ons geheugen is onze samenhang, ons verstand, ons gevoel zelfs onze actie. Zonder geheugen zijn we niets.

Luis Bunuel, Mijn  laatste snik.

 

Dat zijn mooie woorden.
Inderdaad wat moet je zonder je geheugen. Ik vind de hersenen en het geheugen een boeiend onderwerp.  Het geheugen laat ons soms in de steek. We hebben onze  herinneringen aan vroeger. Het geheugen verbindt ons met andere mensen. Maar wat als we onze herinneringen verliezen? Die ander weet de dingen dan nog wel, maar jij bent het kwijt.In het titelverhaal komt een jongen uit Zuid-Afrika achter het geheim van een vrouw met alzheimer. In De Nemunas gaat een Amerikaans tienermeisje bij haar grootvader in Litouwen wonen. Dorp 113 gaat over de bouw van een Chinese dam en een verdronken dorp. Het slotverhaal beschrijft de visioenen van een vrouw die aan de Holocaust is ontsnapt. In Een muur vol herinneringen staan verhalen die met geheugen en herinnering te maken hebben. Het zijn bijzondere verhalen die ik niet na kan vertellen.  Lees daarom dit boeiende boek.

Een muur vol herinneringen is een bijzonder boek. Ik heb het niet in een keer uitgelezen. Het is een boek om af en toe  iets in te lezen. Het is veel informatie.  Een aanrader voor iedereen die meer over het geheugen wil weten.

 Meer over de auteur Anthony Doerr

Anthony Doerr heeft met zijn werk al vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan 20th Century Fox. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee jonge zoons in Boisse, Idaho.

Informatie

Titel             Een muur vol herinneringen  en andere
                       verhalen
Auteur        Anthony Doerr
ISBN            9789044351460
Uitgeverij   The House of books

Bestel online knop

 

 

Een muur vol herinneringen
Een muur vol herinneringen
en andere verhalen
Score 5.0 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.