Een nieuw huis voor Noekie, Trenke Riksten-Unworth

Een nieuw huis voor NoekieMet illustraties van Francien de Lang

Noekie is negen jaar. Ze zit in het asiel. Haar baasje kon Noekie niet meenemen, die ging verhuizen. Noekie wil graag een ander baasje.
Gelukkig zijn er mensen die haar in huis willen nemen. Dat is wel even wennen voor Noekie. Een ander huis, andere baasjes. Ze woont nu bij een man en een vrouw en twee jongens. Deze baasjes zijn geen kat gewend dus die moeten leren hoe ze met een kat om moeten gaan.

De vrouw is heel geduldig en legt Noekie alles rustig uit. Zo leert Noekie al snel hoe in dat huis de regeltjes zijn. De jongens leren ook snel hoe ze met Noekie om moeten gaan.
Noekie piept er ook een keer tussenuit. De poes verdwaalt en krijgt ruzie met andere katten in de buurt. Ze verdwaalt, maar alles komt weer op z’n pootjes terecht. Willen jullie weten of ze kan wennen aan deze nieuwe situatie. Ga dan snel lezen in dit leuke boek. 
Een huis voor Noekie  is een verhaal voor beginnende lezers op niveau.
Door middel van het AVI-niveau kan de moeilijkheidsgraad van een tekst bepaald worden. Ook kan de leesvaardigheid van de leerlingen hierdoor gemeten worden.
Lees hier meer van Trenke.
 
Noekie vertelt zelf haar verhaal. Dat is erg leuk, zo leren kinderen hoe het is voor een dier om ergens anders te gaan wonen.
De illustraties maken het verhaal nog leuker. 
Ga maar lekker kijken en lezen met je ouders, opa en oma, en geniet.
De pagina’s zijn versierd met afdrukken van kattenpootjes en voorzien van zo’n vijftien illustraties in verschillende afmetingen, die het verhaal mooi aanvullen. Vanaf ca. 6,5 jaar. 

Meer over de auteur

Trenke Riksten-Unsworth (1974) is getrouwd en heeft drie kinderen. In het verleden werkte zij als psycholoog en trouwambtenaar, tegenwoordig zit ze thuis bij de kinderen. Ze heeft drie non-fictie boeken voor volwassenen op haar naam staan en diverse kinderboeken. Bij Droomvallei zijn prentenboeken en boeken die op avi-niveau zijn geschreven uitgekomen.

Meer over de illustrator

Francien van Lang werkt als illustrator voor kinderboeken en magazines. Ze maakt haar illustraties met de hand omdat ze zo haar creativiteit en fantasie beter kwijt kan. Haar huisdieren Jip en Snuf staan regelmatig model in haar tekeningen.

Informatie

Titel                   Een nieuw huis voor Noekie
Auteur            Trenke Riksten-Unworth    
Illustraties   Francien de Lang           
ISBN               9789492844491
Uitgeverij      Droomvallei 
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.