Een wreed sprookje, Willemien Ebels en Frances Vereijken

Een wreed sprookjeHoe Ebel leerde leven met zijn meervoudige beperkingen.

Zijn familie vernoemt hij naar de Aristokatten en als hij zich alleen voelt, quoot hij Assepoester. De ernstig autistische Ebel (24) heeft een woordenschat die op z’n minst bijzonder te noemen is  Zijn moeder en zus brachten dit bijzondere boek over hem uit. “Disney heeft ons leven gered.”

Als baby en peuter was er niets met Ebel aan de hand. Hij was een gezond, vrolijk kind. Net als andere kleine kinderen van zijn leeftijd  brabbelde hij er vrolijk op los. Tot hij ineens ziek werd. Niet alleen kreeg hij ontstekingen in zijn darmen en gezicht, ook verdween zijn taalkennis en begrip van de wereld. “Toen hij vier was, begreep hij geen woord meer”, vertelt zijn moeder Willemien Ebels aan Editie NL.

Ebel bleek last te hebben van meervoudige beperkingen, waaronder een ernstige vorm van autisme die pas op latere leeftijd was ontwikkeld. Verbaal communiceren lukte niet meer.
Ebel keek veel naar Disneyfilms als hij ziek thuis was. Willemien gebruikte een zinnetje uit een van de films en hij begreep haar!
Zo hebben ze opnieuw leren communiceren.
Ebel is een bijzondere jongen. Mede dankzij deskundigen die mee durfden te denken, kwamen er oplossingen. Ebel kan nu meer dan ooit werd voorspeld. Ebel was samen met zijn moeder  een keer als gast bij Humberto Tan. Een lief en boeiend gesprek.

Willemien heeft samen met haar dochter dit bijzondere boek geschreven. Ze hoopt op deze manier meer herkenning te krijgen. Een wreed sprookje is erg onroerend. Het is een aanrader voor ouders die in een vergelijkbare situatie zitten. Maar ook voor de hulpverleners om hen heen.  Het nieuwe kansen kan bieden voor mensen die soms weinig kansen lijken te hebben. Een verhaal met een gouden randje.

Over de auteur Willemien Ebels

Willemien Ebels is moeder van drie slimme en leuke kinderen. Maar een van hen is ‘anders’. Dit boek is haar ontroerende verslag van wat dat met je doet. Het is ook het verslag van haar gevecht voor erkenning. Want Willemien zag meer in Ebel dan veel deskundigen zagen en zij bleef zoeken naar betere antwoorden en oplossingen. En vond  ze.

Informatie

Titel                    Een wreed sprookje
Auteurs           Willemien Ebels en Frances Vereijken
ISBN                9789492798459
Uitgeverij       Aarde

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.