Eigenlijk ben ik een flamingo, Simone Lia

Eigenlijk ben ik een flamingoLaurence stopte met bladeren bij een bladzijde waarop foto’s stonden van roze vogels met lange dunne poten. ‘Dít’, zei hij en hij sloeg dramatisch met zijn vleugel op de pagina, ‘is de reden waarom ik moet gaan.’ Hij keek me aan. ‘Zie je wat ik bedoel?’ vroeg hij, terwijl hij langzaam knikte. ‘Hmm… ja’, zei ik en ik knikte bevestigend, alsof ik helemaal begreep wat hij bedoelde. ‘Dank je wel. Ik ben blij dat jij het ook ziet – eigenlijk ben ik een flamingo.’

Marcus is een worm. Hij heeft een leuk leventje. Zijn lievelingskleur is bruin. Op een dag belandt hij op het bord van Laurence. Laurence is een mollige kip. Oeps, Marcus begint maar een praatje met de kip. Tijdens het gesprek krijgt Marcus te horen dat de kip een wens heeft. De kip wil naar Kenia, maar hij heeft een probleem. Laurence weet de weg niet, hij heeft geen enkel richtingsgevoel. Maar hij heeft vertrouwen in de worm. Want als de onder de grond de weg kunt vinden, nou dan kan hij vast goed kaartlezen. Marcus pruttelt maar niet tegen. En daar gaan de twee, op weg naar Kenia. Een tocht vol obstakels en penibele situaties, tot aan Kenia. Hoewel… Kenia? 

Ik vind Eigenlijk ben ik een flamingo een erg leuk boek. De illustraties zijn prachtig en het is echt grappig. Ga maar lekker samen met je kind, kijken, lezen en lachen.

Meer over de auteur Simone Lia

Simone Lia is schrijfster en illustrator. Ze geeft strips uit in eigen beheer. Haar werk werd onder meer in The Independent on Sunday en The Guardian gepubliceerd, en heeft aan de muren van Tate Britain gehangen. Ze maakt wekelijks een strip voor The Observer. Eigenlijk ben ik een flamingo is haar eerste kinderboek.

Informatie

Titel            Eigenlijk ben ik een flamingo
Auteur         Simone Lia
Illustraties  Simone Lia
ISBN            9789047708131
Uitgeverij    Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

Eigenlijk ben ik een flamingo
Eigenlijk ben ik een flamingo
Score 4.5 van 5 sterren.
€14,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.