Eilandvrouw, Margareth Hol

EilandvrouwIk doe wat ik moet doen, maar om nu te zeggen dat ik het leven echt leef, nee. Het is meer bestaan. 

De bestuurder van de watertaxi springt soepel op de steiger. Hij houdt de lijn van de boot in zijn hand en steekt zijn andere naar mij uit. Ik geef hem eerst mijn koffertje aan en laat me daarna door hem op de kant trekken. Als ik het hout onder mijn voeten voel is het als of ik thuiskom.

Zo begint dit  magische en autobiografische verhaal.

De hoofdpersoon van dit verhaal is weduwe en woont in Ierland.
Ze wil een weg vinden om haar leven meer zin te geven. Sinds de dood van haar man is ze de draad kwijt. Ze gaat naar een eiland aan de Portugese kust.
Op het eiland komt ze via een non in contact met Gevion. Hij behoort tot een religieuze orde. Ze  raakt helemaal in de ban van hem.

De natuur is magisch en mystiek en geeft haar steun. Ze voelt zich een met de natuur, en het geeft haar rust. Het is bijna niet in woorden uit te drukken maar het is haar gevoel. De Eilandvrouw krijgt vleugels.
Ze leert weer vliegen, haar vleugels zijn niet meer lam.

De Eilandvrouw pakt de draad van het leven weer op.  Ze  kan loslaten. Het leven geeft haar weer energie. Ze wandelt met haar hondjes langs de vloedlijn. De Eilandvrouw raapt schelpjes en ze maakt nieuwe vrienden.

Het begon als een verhaal met feiten, maar de magie nam haar mee Ze heeft ook meer inzicht gekregen. De dame woont nu op een eiland. Zon, vrienden en dans. Stil blijven staan heeft geen zin.
Ze wil vooruit, ze is nog niet klaar met haar zoektocht

Ik vond Eilandvrouw mooi. In het begin had ik wel moeite met al die magie. Ik liet het los, ik liet het vallen en ging verder in dit prachtige boek.

Over de auteur

Margareth Hol werkte jarenlang in het onderwijs in de stad Utrecht voor ze met haar echtgenoot emigreerde naar Ierland. Tegenwoordig woont Margareth op een eiland voor de Portugese kust.

Informatie

Titel                      Eilandvrouw
Auteur               Margareth Hol
Uitgeverij         Village
Village is een imprint van Van Dorp Uitgevers

Bestel online knop

 

 

Eilandvrouw
Eilandvrouw
Score 3.0 van 5 sterren.
€17,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.