Eindelijk vrouw, Bo Van Spilbeeck

Eindelijk vrouwOp 1 februari vorig jaar was de Belgische journalist Boudewijn Van Spilbeeck te gast in De Wereld draait door. Hij had toen net bekend gemaakt voortaan als vrouw door het leven te willen gaan. Boudewijn werd Bo. Nu verschijnt haar autobiografie Eindelijk vrouw, waarin ze vertelt over haar jaren als vrouw in een mannenlichaam, haar coming-out en haar ervaringen tijdens de geslachtstransitie.
Boudewijn wordt Bo.

Hoewel ze al als kind niet goed in haar vel zat en elke kans aangreep om in een vrouwenrol te kruipen, uitte Bo zich uiteindelijk pas op 58 jarige leeftijd als transgender. Dat viel allemaal niet mee, maar het is haar gelukt. Ze vertelt haar verhaal in De Wereld draait Door.
Nu is Bouwdewijn Bo.
Het is niet zomaar een beslissing om als man vrouw te worden. Je moet het ook aan je mensen in je directe omgeving vertellen en je moet er mee naar buiten komen. Dat valt niet mee. Want hoe reageren je kinderen en partner wanneer je als vader en partner laat weten, ik wil een vrouw zijn. Ook voor volwassen kinderen kan het een grote verandering zijn. Hoe moeten zij hier mee omgaan?

Dan ben je vrouw. Natuurlijk ben je blij, maar het heeft ook veel energie en strijd gekost. Soms is het nog een gevecht tegen de buitenwereld.
Met haar boek wil ze een steun zijn voor alle transgenders.
Het is heel moedig, om dit te doen. Bo wil met haar boek de lezer ook een boodschap  meegeven.
Accepteer iemand zoals die persoon is en discrimineer niet.

Ik vind Eindelijk vrouw een bijzonder boek. Het is moedig dat Bo dit verhaal met ons deelt. Iedereen moet dit boek lezen. Voor mensen die met gevoelens over hun man/vrouw zijn worstelen kan het een steun in de rug zijn.

Over de auteur

Bo – voorheen Boudewijn – Van Spilbeeck (1959) is journaliste bij VTM NIEUWS. In 2018 besloot Bo verder door het leven te gaan als vrouw. Door openlijk over deze beslissing te praten, hoopt Bo een voorbeeld te zijn voor transgenders. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

Informatie

Titel                  Eindelijk vrouw
Auteur            Bo Van Spilbeeck
ISBN                9789492958112
Uitgeverij     Horizon

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.