En weer zat er een Paul Newman in de keuken, Rijk de Jong

En weer zat er Paul Newman in de keukenEn weer zat Paul Newman in de keuken, de titel van dit bijzondere boek trok mijn aandacht
Ik was dan ook zeer verrast toen dit boek op mijn deurmat viel. En er kwam een lach op mijn gezicht toen ik zag dat onder het schrijverspseudoniem Aristide von Bienefeldt Rijk de Jong de Jong dit boek heeft geschreven. De avonturen van het rode flesje van deze auteur vond ik erg mooi, dus  met dit boek zal het ook wel goed komen.
Rijk de Jong is weer in zijn ouderlijk huis in Rozenburg gaan wonen. Hij wil zijn moeder van 85, ex-communiste en Ruslandkenner, bijstaan in haar `strijd’ tegen de staat. De overheid is namelijk al decennialang bezig met de plannen voor de Blankenburgtunnel en daarvoor is de oude boerderij waar zijn familie al vanaf 1908 woont, onteigend. Maar zijn moeder heeft haar eigen willetje en wil niet weg. Ook als mannen met brede schouders komen is de dame niet over te halen. Rijk zorgt ook voor zijn demente tante Teresa, die in een verzorgingshuis woont Ook voor de Finse Leena, die als een romantische nomade stelend door Europa trekt, en denkt dat ze de dochter van Elizabeth Taylor is, voelt hij zich verantwoordelijk. Maar hij moet ook aan zichzelf denken. Als homoseksueel met voorkeur voor SM met mannen die op Paul Newman lijken, wil hij aan zijn trekken  komen. En zo gaat Rijk het jaar door. Met gevoel voor humor, mailt Rijk, hij belt en blogt.  Om tegen de kerstdagen een ontluisterende constatering te moeten doen.

Wat een woorden, wat een zinnen. Zo mooi kan ik het niet in mijn eigen woorden schrijven. Ik vond het in een woord prachtig. Een aanrader.

Over Rijk de Jong

Als Aristide von Bienefeldt overrompelde Rijk de Jong de Nederlandse en Vlaamse literaire wereld met zijn controversiële debuut Bekentenissen van een stamhouder. Daarna volgden de romans Een beschaafde jongeman, Leer mij Walter kennen en De zus die Anna Magnani niet was. Na een periode van literaire rust is hij nu terug, met een openhartig en hilarisch autobiografisch verslag dat het midden houdt tussen een dagboek, een blog en een roman.

Informatie

Titel                En weer zat er een Paul Newman in de keuken
Auteur           Rijk de Jong
ISBN               9789460682131
Uitgeverij      Marmer

Bestel online knop

 

 

En weer zat er een Paul Newman in de keuken
En weer zat er een Paul Newman in de keuken
Score 4.3 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
En weer zat er een Paul Newman in de keuken
En weer zat er een Paul Newman in de keuken
Score 4.3 van 5 sterren.
€11,75
Uiterlijk 8 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.